Intresseanmälan

Carl Jan Granqvist Entreprenör, gästgivare, emeritus, professor i matkonst

Fotograf
Tony Sandin

Inspirerar om möten, människor och måltider

Carl Jan Granqvist är livsnjutare och välkänd som en av Nordens ledande måltidsprofiler. Han är professor i måltidskonst i Stavanger och professor emeritus på restauranghögskolan i Grythyttan. Han är också välkänd både från media och som författare. Som driven entreprenör med en stark vision är han en av initiativtagarna restauranghögskolan i Grythyttan vid Örebro Universitet.

Presentation

Carl Jan Granqvist är dessutom en mycket uppskattad inspiratörer och föreläsare. I sina föreläsningar delar han med sig av sina erfarenheter som entreprenör och gästgivare såväl som av uppbyggnaden av internationella nätverk och deras påverkan på måltidens innehåll och utformning för nya generationers konsumenter. Den 8 maj 1992 gav riksdagen ett permanent uppdrag till institutionen för restaurang- och måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan/Örebro universitet, med följande lydelse: ”Grythyttan ska ta ansvar för måltidens estetiska gestaltning”. Att högskolan därefter inhystes i den spektakulära byggnaden från världsutställningen i Sevilla är ett typiskt resultat av Carl-Jan Granqvists entreprenörskap.

Carl Jan Granvist har genom sitt engagerade arbete bidraget till att intresset för måltiden är större än någonsin. Idag har vi kommit fram till att måltidsglädjen består till hälften av sinnenas förmåga att ta till sig en måltidshändelse och till hälften av sinnenas möte med minnet.

Carl Jan är också ledare för Industriellt Utvecklings Centrum (IUC) för Måltiden. Han representerar måltidsområdet i Intresseföreningen för Upplevelseindustrin i Sverige.

Referenser

Carl Jan Granqvist är en inspirerande talare. Det är substans i det han säger. Han är kunnig och påläst.
AC Nielsen

Delade generöst med sig av sina erfarenheter och kunskaper med humor och intellektualitet.
Storfors Kommun

En mycket karismatisk och kunnig person som förmår förmedla sitt budskap med mycket humor och glädje. Inspirerande!
Myndigheten för skolutveckling

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium