Intresseanmälan

Carl Jan Granqvist Entreprenör, gästgivare, emeritus, professor i matkonst

Fotograf
Tony Sandin

Inspirerar om möten, människor och måltider

Carl Jan Granqvist är livsnjutare och välkänd som en av Nordens ledande måltidsprofiler. Han är professor i måltidskonst i Stavanger och professor emeritus på restauranghögskolan i Grythyttan. Han är också välkänd både från media och som författare. Som driven entreprenör med en stark vision är han en av initiativtagarna restauranghögskolan i Grythyttan vid Örebro Universitet.

Presentation

Carl Jan Granqvist är dessutom en mycket uppskattad inspiratörer och föreläsare. I sina föreläsningar delar han med sig av sina erfarenheter som entreprenör och gästgivare såväl som av uppbyggnaden av internationella nätverk och deras påverkan på måltidens innehåll och utformning för nya generationers konsumenter. Den 8 maj 1992 gav riksdagen ett permanent uppdrag till institutionen för restaurang- och måltidskunskap vid Restauranghögskolan i Grythyttan/Örebro universitet, med följande lydelse: ”Grythyttan ska ta ansvar för måltidens estetiska gestaltning”. Att högskolan därefter inhystes i den spektakulära byggnaden från världsutställningen i Sevilla är ett typiskt resultat av Carl-Jan Granqvists entreprenörskap.

Carl Jan Granvist har genom sitt engagerade arbete bidraget till att intresset för måltiden är större än någonsin. Idag har vi kommit fram till att måltidsglädjen består till hälften av sinnenas förmåga att ta till sig en måltidshändelse och till hälften av sinnenas möte med minnet.

Carl Jan är också ledare för Industriellt Utvecklings Centrum (IUC) för Måltiden. Han representerar måltidsområdet i Intresseföreningen för Upplevelseindustrin i Sverige.

Referenser

Carl Jan Granqvist är en inspirerande talare. Det är substans i det han säger. Han är kunnig och påläst.
AC Nielsen

Delade generöst med sig av sina erfarenheter och kunskaper med humor och intellektualitet.
Storfors Kommun

En mycket karismatisk och kunnig person som förmår förmedla sitt budskap med mycket humor och glädje. Inspirerande!
Myndigheten för skolutveckling

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards