Intresseanmälan

Catarina Rolfsdotter-Jansson Föreläsare, författare, programledare & moderator

Facilitating Sustainability

Catarina Rolfsdotter-Jansson har arbetat med hållbar utveckling i hela sitt yrkesliv, först som journalist baserad i bland annat New York och Singapore, de senaste 15 åren som författare, föreläsare moderator och programledare.

Catarina ordförande i den oberoende tankesmedjan Global Utmaning samt innehållsansvarig och moderator för A Sustainable Tomorrow och programledare för We Don´t Have Times Climate Action News One-on-one och även för deras större livesända events i samarbete med FN. Catarina är talesperson i Våra barns klimat, medgrundare till den internationella klimatorganisationen Our Kids´Climate och Honorary Advisor till FN-affilierade NGO Committee on Sustainable Development – New York.

Hon föreläser för offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle.

Presentation

Som talare har Catarina en stark närvaro, hon skapar engagemang och berör på djupet med sin kunskap. Hon har en fenomenal förmåga att blanda allvar och fakta med humor och är känd för sin förmåga att skräddarsy sina föreläsningar och hitta rätt ton till rätt målgrupp.

Catarina Rolfsdotter-Jansson har studerat och arbetat i USA och är mycket bekväm att föreläsa på engelska. Catarina höll exempelvis ett TEDx i oktober 2020, på Wageningen Universitet i Nederländerna, om hur vi alla kan bli klimathjältar och har bjudits in som keynote speaker på globala hållbarhetskonferenser i bl a Kuala Lumpur.

Catarina Rolfsdotter-Jansson grundar sitt arbete på sin gedigna erfarenhet som journalist, alltid med hållbarhet i fokus. Hon föreläser om alla aspekter av hållbarhet, men har sitt starkaste engagemang inom klimatet.

Utöver att föreläsa programleder hon och skriver böcker (12 till dags dato).

Som fd programledare för SVT och numera som programledare för ”We Don’t Have Time’s” globala klimatsändningar (den senaste hade 10 miljoner tittare) och programmet ”Climate Action News One-on-One” som ses i 55 länder online, är hon mycket kameravan.

Catarina har två av sina föreläsningar professionellt inspelade och föreläser sedan Covid-19 skapade mötesrestriktioner gärna online med efterföljande frågestund. Hon har en egen studio med green screen.

Exempel på teman och rubriker

Catarina Rolfsdotter-Jansson erbjuder tre föreläsningar som hon skräddarsyr utifrån kundens behov och förutsättningar. Hon bygger gärna in interaktivitet i sina föreläsningar.

Framtidsspaning baklänges 2050 – Så skapade vi en hållbar värld
(This is how we saved the world  – finns inspelad på engelska)
En föreläsning som bygger på tekniken backcasting. Publiken får blunda och när de några sekunder senare öppnar ögonen befinner de sig i 2050. Catarina går igenom allt vi tillsammans gjort för att skapa en mer hållbar värld i en föreläsning med humor som skapar eftertanke och engagemang.

Klimatet – Hot, hopp & handling
(The Climat – Threat, Hope & Action – finns inspelad på svenska)
En föreläsning om hur man hittar sitt engagemang för klimatet. Vad är det egentligen som står på spel?  Här använder Catarina sin erfarenhet som yogainstruktör och får deltagarna i en övning att reflektera över sina superkrafter.

Hållbar människa / Sustainable Life
Hur minskar vi glappet mellan våra värderingar och våra handlingar? Här ger Catarina exempel på men senaste beteendevetenskapliga forskningen och delar med sig av tekniker för att minska sin kognitiva dissonans. Hon berättar om the Inner Development Goals och hur vi kan använda dem för att leda oss själva och andra.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB