Intresseanmälan

Cecilia Åkesdotter En av Sveriges främsta experter inom mindfulness

Fotograf
Armand Dommer

Mindfulness, psykisk ohälsa, stresshantering, bemötande och relationer

Cecilia Åkesadotter är civilekonom, internationellt certifierad coach, författare till boken Heartfulness och en av Sveriges främsta experter inom mindfulness. Hon har utvecklat tusentals medarbetare i näringslivet och offentlig verksamhet inom stress-hantering, bemötande, arbetsglädje och ledarskap.

Cecilia anlitas ofta som föreläsare när arbetsgruppen behöver ny inspiration och nya arbetssätt. Hennes föreläsningar handlar om hur man skapar en friskare, vänligare och smartare arbetsplats. Hon ger kunskap, vetenskaplig forskning och konkreta verktyg för att hantera stress, motverka psykisk ohälsa och skapa goda möten. Parallellt anlitas Cecilia Åkesdotter ofta som expert inom mindfulness. Tidningen Tara titulerar henne till och med Mrs Mindfulness.

Vill du också boka en föreläsning med Cecilia Åkesdotter, kontakta oss på Skillspartner.

Presentation

Cecilia Åkesdotter en av Sveriges ledande experter inom Mindfulness.

Cecilia har inspirerat mer än 35 000 personer över hela Sverige inom alla branscher. Med sin gedigna erfarenhet anpassar hon enkelt sina föreläsningar till gruppens utmaningar och intressen. Tack vare sin ekonombakgrund är hon bekväm i mötet med både akademiker, ledningsgrupper, chefer och skiftande personalgrupper inom alla branscher.

Med total scennärvaro och äkta engagemang fångar Cecilia Åkesdotter snabbt gruppens uppmärksamhet och guidar dem med säker hand. Hon föreläser för både små som stora grupper upp till flera hundra i auditoriet. Många beskriver Cecilia som en karismatisk, varm, energifylld föreläsare som sprider positiva vibrationer och skapar aha-upplevelser.

Tack vare hennes annorlunda livshistoria, varma framtoning och smittande engagemang väcker hon tusentals hjärtan. Cecilia lyfter alla med sin lyskraft och gör budskapet enkelt att förstå. Utvärdering visar 4.7 av 5 möjliga då innehåll, kunskap och engagemang vägs samman.

Exempel på teman och rubriker

En friskare, vänligare och smartare arbetsplats
Söker ni inspiration för att öka effektiviteten där ni presterar smartare, behåller lugnet och har en utvecklande tillvaro på jobbet? Under en energifylld föreläsning får ni kunskap, aha- upplevelser och konkreta verktyg som ni kan använda direkt i er vardag – en investering för ett effektivare arbetsliv.

En mix av vad Mindfulness kan användas till, såsom stresshantering, positivt bemötande, varmare arbetsklimat, kundrelationer, ökad effektivitet, bättre beslut och ökad kreativitet.

Fokus på Stresshantering
– prestera, behåll lugnet och må bra
Är personalen stressad på er arbetsplats? Förväntas man kunna hålla många bollar i luften samtidigt och hantera perioder av högt tempo och snabba deadlines? Hur ska arbetsstyrkan behålla lugnet, prestera effektivt och hålla jämn energi hela dagen, hela veckan och även på sikt?

Med hjälp av effektiva verktyg kan vi lättare tackla stress, motverka psykisk ohälsa, förebygga ökade sjukskrivningstal och långvarig sjukfrånvaro som beror på stress.

En föreläsning baserad på vetenskaplig forskning och konkreta verktyg vid akut stress och långvarig stress.

Lyckade möten
– verktyg för god kommunikation och positivt bemötande
Arbetslivet handlar om möten mellan kollegor, med kunder, leverantörer, samarbetspartners och externa kontakter. Vi möts spontant, vi talas vid i telefon och vi träffas i planerade möten. Vi informerar, utbildar, inspirerar, förhandlar, beslutar, ger råd och hjälper varandra.

Hur kan alla dessa möten utvecklas så att vi trivs bättre tillsammans och når bättre resultat i verksamheten? Välkommen att få inspiration och konkreta verktyg för att nå lyckade möten anpassade till er verksamhet.

Lyckade möten med besvärliga personer
Överallt finns dem. Och alla kan drabbas. Besvärliga personer, så kallade energitjuvar, kan dyka upp framför dig bland kollegor, kunder, patienter, leverantörer, samarbetspartners och externa kontakter.

Under föreläsningen tar vi del av vetenskaplig forskning och kunskap om hur du bygger din bästa bemötandestil och hur du effektivt hanterar energitjuvar. Du får konkreta verktyg, råd och tips som du kan tillämpa direkt i arbetsvardagen. Målet är att du ska få kompetens att behålla arbetsglädje oavsett vem du möter.

För kundtjänstpersonal, receptionister, säljare och även ledare. Konflikthantering kan också användas som rubrik.

Glädje Nu – varje dag!
– verktyg för arbetsglädje – enskilt och team
Alla längtar efter glädje, välbefinnande och motivation. Att känna att det är spännande och inspirerande att få börja en ny dag, gå till jobbet och vara i ett sammanhang som man älskar. Och känna sig nöjd när man går därifrån.

Med relativt enkla medel kan vi skapa en friskare, vänligare och smartare arbetsplats som sätter guldkant på vardagen, boostar glädjekontot och får både hjärtat och ansiktet att le.

Glädje som ett val, ett förhållningssätt, en attityd som lyfter mig själv och min omgivning.

Medvetet ledarskap
– öka effektiviteten, få engagerad personal och minska stressen
Medvetet ledarskap är ett hett tema i tiden, en viktig kompetens och framgångsfaktor nu och i framtiden.

Medvetet ledarskap gynnar både din organisatoriska förmåga och skapar förutsättningar för goda relationer med personalen och i dina externa relationer. Det nya ledarskapet får dina medarbetare att växa och prestera bättre samtidigt som du som chef blir effektivare i dina dagliga uppgifter. En utbildning eller seminarium fför ledare och chefer.

Affärsnyttan med Mindfulness
– en friskare, vänligare och smartare arbetsplats
Alla vet att företagets viktigaste tillgång är medarbetarna. Men hur kan du hjälpa era medarbetare att bättre klara arbetstoppar och andra utmaningar – samtidigt som de stressar ner? Mindfulness kan vara nyckeln som höjer personalens kapacitet inom loppet av endast fyra veckor – en nyckel som kan bli en viktig konkurrensfördel som får företaget att lyfta och utvecklas till nästa nivå.

Referenser

Workshopen gav intressanta perspektiv och var full av egenupplevda historier som fick åhörarna att slappna av och dela med sig av sina egna erfarenheter. Vidare uppskattades genomgången av de verktyg som kan användas vid stressiga situationer.
CFO, GCE Group AB

Cecilia Åkesdotter har på ett inspirerande sätt visat på möjligheten och värdet av mindfulness på arbetet, i vardagen och framförallt ”mitt i livet”. Värdet av den kunskapen är svårt att mäta men genom att klara stress, hög arbetsbelastning och samtidigt ha en fungerande vardag där man kan njuta av livet är ett bra mått.
Chef, Sectra Imaging IT Solutions

Jag kommer ihåg den där förmiddagen för några år sedan. Jag hade ett möte på jordbruksdepartementet och ett annat på arbetsmarknadsdepartementet – samtidigt (det hade blivit för mycket insåg jag där någonstans). Utan valde att gå en 4 timmars introduktion till Mindfulness med dig. Jag kände någonstans att jag behövde det. När jag åkte hem efter dessa 4 timmar så kände jag lukt jag glömt bort, jag hörde saker jag inte hört och var plötsligt här och nu. Jag kommer aldrig glömma detta och din förmåga. Jag använder detta i min vardag idag och är mer produktiv, mer lyckosam och mer full av liv.
Chef, Ragn-Sells

Jag har haft förmånen att möta Cecilia och därigenom Mindfulness och Heartfulness genom åren – varje gång påminns jag av den kraft som omedelbart frigörs. Cecilia har många verktyg och lång erfarenhet som hon på ett tilltalande och anpassat sätt förmedlar vidare beroende på föreläsningssituation. Hon delar med sig av sig själv och sin egen livshistoria både från dåtid som nutid som visar på att Mindfulness på riktigt kan vara ett oerhört verkningsfullt verktyg.
Manager Project Management Office, Business Unit Airborne ISR, Business Area Support & Services

Stort tack för en fin, inspirerande, rolig, personlig och tankeväckande föreläsning! Hela du andas inspiration!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg