Intresseanmälan

Christina Stielli

Fotograf
Kristian Pohl

En positiv atmosfär på jobbet - Arbetsglädje och glädje

Christina Stielli tar i sina uppskattade föreläsningar avstamp i beteenden, samarbeten, var och ens eget ansvar i medarbetarskapet. Hon varvar angelägen och spännande forskning med dråpliga berättelser som skapar hög igenkänningsfaktor och när hon visar, inte utan ett visst mått av komik på hög nivå, hur tillstånd smittar, har publiken svårt att hålla sig för skratt.

Christina vägleder publik och deltagare till en arbetsmiljö som tar ansvar för gnället och destruktiva grupperingar till en gemensam plats där tillit, motivation, engagemang och tillförsikt kan få ta plats istället. Inte minst med de konkreta verktyg hon alltid lämnar efter sig.

Presentation

Sedan 2014 har hon varje år uppmärksammats som antingen Årets Talare eller i någon nominering av de mest eftersökta föreläsarna i landet. Senast 2022 fick hon priset för Årets Talare inom kategorin Publikens Val.

Christina Stielli passar när motivationen tryter, när arbetsglädjen känns långt borta, hon passar som talare när dina medarbetare behöver en boost, ett lyckopiller med långtidsverkan, hon är perfekt i ett förändringsarbete, i en omorganisation, när ni står inför utmaningar eller pustar ut efter en sådan. Hon behövs när vi vill ta ett tag om attityderna på jobbet så att fokus får ligga på arbete och inte på tjafs. Christina Stielli tar man in när man vill försäkra sig om att konferensen, eventet, kick-offen, arbetsplatsträffen får den guldkant alla behöver.

Alla föreläsningar anpassas i noga förarbete till varje uppdragsgivares behov och förutsättningar och kan kombineras med workshops (max 70 personer) och interaktivitet.

Exempel på teman och rubriker

Hur hittar vi motivationen nu då?
Ligger motivationen på ledningsgruppens bord eller i lönekuvertet eller finns den på löprundan i skogen? En föreläsning om var vi finner motivation, var den bottnar i varje individ och hur roligt det är när man hittar den.

Tillsammans med tillförsikt och motivation
Vi smittar varandra med attityder och förhållningssätt och alla måste ro åt samma håll och inte fastna i medarbetarskapets farthinder. En föreläsning om hur vi drar åt samma håll, om motivation, framtidens utmaningar och det gemensamma engagemanget.

Hur gör vi med arbetsglädjen?
Det talas mycket om att hitta arbetsglädjen. Men arbetsglädje går inte att hitta, den går bara att skapa och den är viktigare än mycket då den kopplas till mer lojala medarbetare, färre sjukskrivningar, högre produktivitet, bättre samarbeten och bättre resultat. Men VAR finns den?

Att leda i oroliga tider
Hur ska jag inspirera mina medarbetare till stordåd och framgång? Vad behöver jag som ledare för att gå först i oroliga tider och skapa lugn och tillförsikt i mitt team? För att kunna leda andra behöver jag en god självinsikt och kunskap i hur min ledarstil kan lugna oroliga medarbetare.

Ledarskapets viktiga fråga: Varför ska jag följa dig?
Idag styrs vi av lust och vilja, värderingar och övertygelser och varje ledare behöver ställa sig frågan: Varför ska man följa mig? En föreläsning som blir interaktiv när vi går igenom ledarskapets grundbultar och vad som krävs för att skapa en framåtrörelse och lojalitet i medarbetarskapet och varför det är bäst att inte kunna allt …

Konflikter ska inte lösas, de ska hanteras
Kommunikation är det svåraste som finns och konflikter uppstår ideligen. De kan mynna ut i en framåtrörelse och de kan bli destruktiva. En underhållande föreläsning för liten eller stor grupp om beteenden och attityder och hur man kan … bråka smartare.

Greppa Förändring
Förändringar är nödvändiga för att utvecklas och förändringar är konstant på varenda arbetsplats. Vi måste förhålla oss till omvärlden och ibland kan det kännas som om allt går fortare och fortare. Samtidigt har vi en hjärna som inte alls gillar förändring. Med spännande studier som visar att vi till och med blir mer intelligenta av förändring blir den här föreläsningen en bra början för att förstå våra mekanismer och så smått börja tycka att förändring faktiskt kan vara riktigt bra och kul!

Självledarskapets grunder
Ordet snurrar runt överallt, i nästan varje organisation i medarbetarsamtal, på konferenser och … föreläsningar: SJÄLVLEDARSKAP.  En del tror att det handlar om att vi inte längre behöver ledare eller chefer. Jag skulle säga att det krävs ännu skickligare ledare och chefer om man har medarbetare som har lärt sig att leda sig själva.

Självledarskap handlar om att se på sig själv och på vilket sätt jag behandlar andra och vilken attityd jag kommer in med, att förstå varför jag blir arg och irriterad och se min egen del i en konflikt, att helt enkelt inse … att jag inte är mer än människa men att det inte finns någon anledning att skylla på andra. Jag är grundtrygg i mig själv, jag kan be om ursäkt, jag förstår egna reaktioner och tar ansvar för den arbetsmiljö jag, och mina kollegor, vill ha. Jag pratar inte illa om någon och jag trycker inte ner någon för att förhärliga mig själv.

”Grupperna har pratat mycket om detta och i en av våra grupper har man haft en utmaning med just negativitet och förhållningssätt. Under onsdagen satt gruppen ner och pratade igenom det mesta du framfört. Det landade in väldigt väl och har gett dem nya verktyg och insikter att jobba vidare med. Att ”dra ner brallorna och gilla det man ser” är något som flera grupper har anammat. Jag tänker att det var väldigt tydligt att attityder smittar och det behöver alla ta med sig.” Statlig myndighet december 2022

Självledarskap fortsättning
Plötsligt står vi i en omorganisation vi inte kan påverka eller i oroliga tider med osäkra prognoser. Det är lätt att tappa balansen och hamna i både skitsnack och gnäll på arbetsplatsen. Självledarskap är att träna på hur vi förhåller oss till det som sker.

Att kunna leda sig själv genom livet är kanske det viktigaste vi kan lära oss. Det handlar om att förstå vad jag har och vad jag behöver för att kunna fortsätta utvecklas och lyckas i min yrkesroll såväl som i min roll som privatperson. Jag lär mig om mina drivkrafter och om vikten att ha ett syfte, om mina personliga mål, mina tillkortakommanden, mina styrkor och färdigheter. Att växa som människa i en organisation och arbetsgrupp. Om påverkan i medarbetarskapet och om förhållningssätt till arga kollegor och irriterade kunder.

Referenser

Christina, jag är så otroligt glad att jag anlitade dig. Det här var på pricken. Jag har fått fantastiskt positiv återkoppling på ditt bidrag och på dagen som helhet från medarbetarna.
Chef, Skatteverket

Tack än en gång för din inspirerande föreläsning. Den var mycket uppskattad både hos chefer och övriga medarbetare. Du fick oss alla att känna oss upprymda och inspirerade att i större utsträckning ta eget ansvar för våra liv – inte minst på arbetet.
Chefsåklagare, Åklagarmyndigheten Bergslagen

Du fick fram ditt budskap, och det vi önskade, på ett helt fantastiskt sätt. Mycket tack vare din energi och positiva framtoning, men också med det djup som kommer av egen erfarenhet.
Chef, Swedbank

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB