Intresseanmälan

Colin Moon

Kommunikationsexpert med ett internationellt perspektiv

Colin Moon är kommunikationsexpert, författare, moderator och föreläsare inom området kommunikation.

I sina föreläsningar belyser Colin Moon kulturella skillnader och vänder upp och ner på föreställningen om vad som är ”normalt” beteende i arbetslivet – nyttiga perspektiv.

Colin Moon är också en uppskattade moderator och tar uppdrag både på svenska och engelska.

Presentation

Colin Moon pratar om hur man kan tänka kring internationella kundkontakter, mångkultur, ledarskap och mycket mer för att lyckas i dagens multikulturella affärsliv.

Colins filosofi är att om man ska verka i mångkulturella team är det bäst att först skaffa sig en självinsikt om den egna kulturella bakgrunden. Och sedan alla andras. Colin talar på sitt eget underhållande sätt om förståelse och krockar mellan kulturer och om global affärskommunikation.

Exempel på teman och rubriker

Cracking the Nordic Code, Cross-border, communication and culture
Naturligtvis har svenskar, norrmän, finländare och danskar en gemensam företagskultur som bygger på jämlikhet, effektivitet och blygsamhet. Skandinaver och finländare är mycket fokuserade, informella och punktliga. Även resten av världen anser Norden ofta som en enhet.

Även om länderna delar många värderingar och egenskaper finns det några subtila skillnader. Ibland skapar dom skillnaderna mer förvirring och irritation än stora kulturella skillnader. Colin Moon tittar på några av de möjliga fallgropar i nordisk affärskommunikation. Han är också angelägen om att betona likheterna som bör ligga till grund för all framgångsrikt nordiskt samarbete.

My colleague is a foreigner… and so am I
Denna föreläsning är tänkt som en praktisk guide för alla som möter frustrerande skillnader varje dag i internationella affärer seder och bruk.

Colin Moon syftar till att minska den förvirring och frustration genom att klassificera internationella affärer normer och beteenden i logiska mönster. Han undersöker de huvudsakliga områden som, förr eller senare, påverkar vårt sätt att göra affärer tillsammans. Colin uppmuntrar oss också att granska oss själva och ifrågasätta vår egen “normalitet”.

Föreläsningen är utformad för att hjälpa oss att öka vår interkulturella medvetenhet på arbetsplatsen. Colin inbjuder oss till ett smörgåsbord av möjliga förklaringar, tankeväckande teorier och spot-on exempel.

The Swedes are strange … and so am I
Har man ambitionen att arbeta utanför sin egen nations gränser, eller inom med människor från olika kulturer, är det nödvändigt att skaffa sig förståelse och strategier för hur man leder och samarbetar över kulturgränser. Colin Moon kan bidra till att skapa en större förståelse för hur man kan hantera olikheterna mellan människorna och därigenom skapa mer effektiva mångkulturella team.

Colin Moon har även föreläsningar om kommunikation och kultur som riktar sig till en nordisk och internationell publik.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg