Intresseanmälan

Danica Kragic Jensfelt Robotforskare, professor i datalogi, ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och Ingenjörsvetenskapsakademin

Robotik, AI, digitalisering & framtid

I framtidens Sverige är robotar en naturlig del av vardagen. Vad innebär detta för arbetslivet, arbetsplatserna och oss som människor?

Danica Kragic Jensfelt föreläser om människan och maskinerna, och ger konkreta exempel som AI-forskningen kan leda fram till.

Boka en inspirerande föreläsning, och låt Danica ta oss med på en förhandstitt in i framtiden.

Presentation

Danica Kragic Jensfelt föreläser om människan och maskinerna, och ger konkreta exempel som AI-forskningen kan leda fram till. Det vill säga hur tekniken kan komma att påverka oss samhällsmedborgare framöver. Till exempel digitala lärare, självkörande bilar, medicinsk diagnostik, mer säker identifikation av människor, planering av personlig ekonomi, säkrare byggnader och bättre anpassning av försäkringspremier.

Med erfarenhet som städare bakom sig, och med en son med särskilda behov, drivs Danica Kragic Jensfelt också av tanken på att robotar ska kunna göra våra liv bättre genom att göra sådant vi inte hinner, vill eller kan. Men var går egentligen gränsen – tekniskt och moraliskt? Kan robotar lära sig att imitera empati – och är det i så fall lika värdefullt som ”verklig” empati? Kan robotar passa våra barn? Kan vi använda en artificiell intelligens som icke-dömande psykolog? Och hur mycket får vi egentligen använda robotteknologi för att förbättra oss själva, för att göra oss snyggare eller starkare?

Danica Kragic Jensfelt är professor vid Institutionen för datavetenskap och kommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Hon är civilingenjör i maskinteknik och har en doktorsexamen i datavetenskap från KTH 2001. Hon är också chef för Centrum för autonoma system, KTH:s forskningscentrum inom robotik. Danica har mottagit flertal priser för sin forskning inom robotteknik, datorseende och maskininlärning. År 2016 blev hon även känd för svenska folket när hon medverkade i Sommar i P1.

Danica Kragic Jensfelt har stor internationell erfarenhet med civilingenjörsexamen från Tekniska universitetet i Rijeka, Kroatien samt som gästforskare vid Columbia University, Johns Hopkins University och INRIA Rennes. Redan år 2007 fick hon IEEE Robotics och Automation Society Early Academic Career Award. Danica är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och Ingenjörsvetenskapsakademin. Hon sitter också i styrelsen för Institutet för Framtidsstudier och är hedersdoktor vid Villmanstrands tekniska universitet.

Boka en inspirerande föreläsning med Danica Kragic Jensfelt om robotik, AI, digitalisering och framtid!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg