Intresseanmälan

Eric Donell

Kunskap och insikter om Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, Autism & Tourettes syndrom)

Eric Donell är föreläsare och moderator och föreläser om ADHD, autism och Tourettes syndrom (NPF) för bland annat förskola, skola, vård- och omsorg, samt om motivation och presentationsteknik. Inom NPF har Eric 15 olika föreläsningar, även för barn

Eric erbjuder föreläsningar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar för att skapa förståelse och ett bättre bemötande.

Presentation

Eric Donell har ända sedan barnsben haft ett stort driv och en vilja att prova saker, gärna många samtidigt. Som ung hade han flera jobb, turnerade med olika band och hade alltid nya projekt på gång. Efter turnerandet slog han 1996 igenom som skådespelare i långköraren “Vänner och fiender”, varefter han 2008 sadlade om till föreläsare.

När Eric Donell som 28-åring upptäckte sina neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, han har diagnoserna Tourettes syndrom och ADHD och har haft inslag av tvång, blev det startskottet på nya äventyr. Det utmynnade bland annat i filmen “Utanför din dörr”, som blev belönad med “Cinestar Film Prize for Best Youth Film”.

Numera är Eric Donell främst verksam som föreläsare och moderator, men hans bakgrund som musiker, skådespelare och manusförfattare lyser igenom i hans underhållande framträdanden.

I sina uppmärksammade föreläsningsföreställningar – roliga, upplysande, angelägna och fyllda med sketcher, musik och filmklipp – tar Eric Donell med dig på en ögonöppnande resa in i ett liv med NPF. Förutom bemötande av elever, medarbetare och andra med NPF talar han om motivation och presentationsteknik.

Eric Donell  åtar sig uppdrag som föreläsare, moderator eller konferencier.

Exempel på teman och rubriker

NPF – Vad är det?
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ett samlingsbegrepp för diagnoser som ADHD, ASD (autism) och Tourettes syndrom. Föreläsningen ger snabbt och effektivt en bild av vad NPF är.

Jag vill vara normal! (NPF)
En föreläsningsföreställning inifrån om identifiering, ökad förståelse, bemötande och motivation i samband med NPF. Föreläsningen ger en insikt i hur det kan vara att leva med Tourette, ADHD och OCD, och kunskap om sociala och andra svårigheter, vanliga missuppfattningar, fördomar och utanförskap. Utveckla din förmåga att känna igen och bemöta NPF och upptäck de positiva sidorna – som alla kan få del av. Åhörarna bjuds ett nyansrikt inifrånperspektiv! Tolfte säsongen!
Längd: 60/120 min.

Få det att funka! (NPF)
Det stora problemet vid NPF är ofta hur vi ska få det att fungera i vardagen. “Få det att funka!” ger på ett inspirerande och lättsamt sätt kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt strategier för skola, socialt samspel, tidshantering, ordning och reda, arbete, sömn och tics. Sjunde säsongen!
Fullängd: 180 min inkl pauser

ADHD EDDDE! (NPF)
En återkommande svårighet vid ADHD är relationer av olika slag – relationer till skolkamrater, vänner, lärare, chefer, arbetskamrater, partners… Med sex parallella inifrånperspektiv illustreras svårigheterna och verktyg och strategier presenteras för både den med ADHD och för omgivningen.
Längd 120 min

NPF i skolan
Strategiföreläsningen som är upplagd som en skoldag! Vad kan vi göra här och nu för att kompensera för svårigheter i skolan vid ADHD, autism m m? Istället för att fokusera på diagnoser – som ofta aldrig blir ställda – åtgärdas problemen. Med eller utan workshop.

Jag skulle vilja gå till skolan
Vi kallar dem ibland slarvigt för “hemmasittare”. Uttrycket kan lätt tolkas som att dessa elever inte vill ha med skolan att göra. Men de flesta av dem skulle verkligen vilja gå till skolan. I “Jag skulle vilja gå i skolan” redogör Eric Donell för de vanliga svårigheterna och metoder för att arbeta med dem.

Insikt (NPF)
Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar har ofta svårt för självinsikt och även för omgivningen brukar bristen på insikt vara det största problemet vid NPF. “Insikt” är en ögonöppnare för ämnet och ökar motivationen för att ta reda på mer. Föreläsningen innehåller illustrerande sånger som fördjupar, förtydligar och ger tillfälle att reflektera.
Längd: 60 min

Utsikt (NPF)
Personer med NPF har ofta en låg motivationsnivå. “Utsikt” är en vitamininjektion som uppmuntrar till att se förbi de hinder man tycker sig ha och att våga steget. En inspirationsföreläsning som vänder sig till den med NPF, anhöriga, LSS- handläggare, boendestödjare, boendepersonal m fl.
Fullängd: 80 min

Förskolebarn som sticker ut
ADHD, Autism, Tourette, trots, tvång, språkstörning och särbegåvning är typiska exempel på vad vi kan finna hos barn som “sticker ut”. På gott eller ont – avgörs till stor del av vår förmåga att identifera och hantera. Eric Donell redogör för de vanligaste problemen som brukar dyka upp under förskoletiden – och strategier och förhållningssätt att pröva för att bemästra dem.

Målgruppen för föreläsningen är personal inom förskola och förskoleklass samt vårdnadshavare.

Får jag vara med?
Social IQ – eller EQ som det ibland kallas – är en stor utmaning för många, inte minst vid NPF. Studier har visat att vi redan som barn sorterar in varandra socialt inom loppet av bara några minuter. Socialt värde, eller “kompisvärde”, som man skulle kunna kalla det, är hårdvaluta, inte bara under förskole- och skolåren utan hela livet igenom

Hur mår vi här då?
Kommunikation och bemötande inom vård och omsorg. Personer med NPF utgör en stor patientgrupp som ofta kräver andra förkunskaper och strategier vad gäller vårdrelaterat bemötande.

Pärkalärka,  clownen och kärleken
En föreläsningsföreställning för årskurs F-6 om ADHD.

Presentera bättre! (Presentationsteknik)
Heldagsföreläsning i presentationsteknik om att skriva, repetera, anpassa och hålla en föreläsning eller presentation. Finns även som tvådagarsutbildning med workshop dag två.
Längd: 1 alt 2 dagar

Gör det idag! (Motivation)
En inspirationsföreläsning med fart, fläkt, tankeställare och motiverande strategier! Ta steget och gör det idag det du egentligen vill!
Längd: 60 min

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium