Fotograf
Bugge Woldner

Hur når vi ett hållbart samhälle?

Vad krävs av oss människor för att inte förstöra planeten vi lever på? Hur kan vi driva framgångsrika verksamheter som samtidigt tar hänsyn till naturen?

Erik Huss företagande bygger på ett helt yrkeslivs erfarenheter inom miljöforskning, journalistik, äventyr, marknadskommunikation och ledarskap. Han hjälper näringslivet och offentligheten att utveckla hållbara affärsmodeller.

Genom utbildningar, workshops, insikter och inspiration lär Erik ut hur företag och organisationer kan ställa om till en mer ansvarsfull verksamhet där det blir lönsamt att arbeta mer hållbart. Att arbeta med naturen – inte emot. Vinsten blir ett starkare varumärke, högre förtroende på marknaden och mer motiverade medarbetare.

Presentation

Erik Huss har två decenniers erfarenhet inom kommunikation, PR, undervisning, forskning i extrema miljöer och hållbarhetsfrågor. Med en bakgrund som geograf, glaciolog och journalist, från ledande positioner inom reklam och marknadsföring till internationell forskning om globala miljöfrågor och pressansvar för Nobelprisen vid Kungl. Vetenskapsakademien, har Erik en bred syn på hållbar kommunikation. Som expert i Bonniers lexikon har Erik skrivit 450 artiklar inom sina områden.

Erik är UGL-utbildad och har genomfört framgångsrika förändringsprocesser i flera positioner och drivit varumärkesprocesser som blivit nominerade till Swedish Design Awards. Som ledare drivs Erik av att medarbetare i ett lag kan nå långt bortom vad var och en kan göra ensam. Framtiden ligger i att hitta lösningar och styrkor i människor.

Erik är en hängiven skidåkare och klättrare, och tar sig helst upp i bergen för egen maskin. Foto: Anders Klapp

Under sina många år i fält, från ökenstudier i Sahara till forskningsarbete i norra Lappland och Antarktis med fokus på glaciologi och klimatfrågor, har Erik kommit till insikt om hur mycket människan påverkar planeten. Denna insikt måste snabbt införas i näringslivet så att vi håller oss inom planetens gränser på ett ansvarsfullt sätt.

Sedan tio år har Erik arbetat i näringslivet som kommunikations- och PR-chef. Sedan fem år driver Erik sitt eget bolag, vars idé är att hjälpa verksamheter med en hållbar affärsutveckling.

Exempel på teman och rubriker

Att leva inom planetens gränser
Vår planet mår allt sämre på grund av mänskliga aktiviteter. Samtidigt har vi aldrig tidigare haft sådan makt att ställa om våra liv till att leva i harmoni med naturen och klimatet. Följ med på en resa genom människans historia sedan 800 000 år tillbaka till idag, och där vi blickar framåt mot år 2100. Genom insikter hur vi påverkar de planetära systemen på jorden, en utmaning till publiken och en samling inspirerande exempel på att vi faktiskt kan klara detta – om vi anstränger oss ordentligt – får publiken en bättre bild av läget för planeten jorden. Sagan börjar med ett slag i magen men du går härifrån med ett hoppfullt leende på läpparna.
Tidslängd: 1–2 timmar

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision