Intresseanmälan

Erik Mattsson

Fotograf
Ola Kjelbye Fotografi AB

Inspirerande kommunikationsexpert

Erik Mattsson arbetar med humor som vapen. Att själv illustrera istället för att bara påstå är hans huvudteknik och med sin stora förmåga att exemplifiera och visa lockar han både till skratt och till insikter.

Erik kan bokas som föreläsare, seminarieledare, utbildare, moderator eller konferencier.

Presentation

Erik Mattson som föreläsare
Erik Mattsson föreläser och utbildar i hur vi kan bli bättre på att presentera, bemöta, övertyga, informera, berätta, beröra och skapa goda möten. Sedan 1996 är han verksam som föreläsare, utbildare och rådgivare inom mänsklig kommunikation. I bagaget finns förutom retorik också fysik, matematik och ekonomisk historia och han har också undervisat i retorik vid Uppsala Universitet och varit verksam som skådespelare.

Att själv illustrera istället för att bara påstå är hans huvudteknik och med sin stora förmåga att exemplifiera och visa lockar han både till skratt och till insikter. Erik Mattsson arbetar alltid i dialog med publiken och brukar få högsta betyg i utvärderingarna. Några kommentarer han fått är: ”World Class!”, ”Jag skrattade så att jag grät” och ”Om jag bara fått höra detta för fyrtio år sedan hade livet blivit mycket lättare”.

Erik Mattsson som moderator
Erik är en mycket duktig och uppskattad moderator. Han åtar sig även uppdrag på engelska.

Erik Mattsson har bland annat skrivit böckerna ”Möteskokboken I och II”, ”Talarkokboken I”, ”På tal om retorik, retorikens huvuddrag” samt skapat flera material för kommunikationsträning.

Exempel på teman och rubriker

 • Kommunikation – lättare sagt än gjort
 • Kroppsspråket ljuger
 • Retorik – konsten att övertyga
 • Mötesledning i praktiken
 • Praktisk presentationsteknik
 • Det goda samtalet – om bemötande och närvaro
 • Storytelling – allt annat än sagor

Referenser

Ett riktigt stort och hjärtligt TACK från alla oss kolleger på TRR och även från de av våra klienter som hunnit ge oss sin feedback. Vi tyckte alla att det var en fantastiskt bra förmiddag tillsammans med dig. Perfekt timing mellan skratt och allvar, många bra verktyg som vi som rådgivare kommer att ha stor nytta av i våra möten och jag tror att våra klienter fick mycket aha-tankar med sig i sitt fortsatta jobbsök. Vi gillade att du så tydligt kopplade ditt budskap till vår verksamhet!
Rådgivare, TRR Trygghetsrådet

Erik Mattsson bjuder på såväl mycket skratt som nyttiga lärdomar och engagerar publiken på ett roligt sätt. Han lyfter frågor som berör de allra flesta och ger konkreta exempel som får åhörarna att tänka till.
Utvecklare, Unionen

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun