Intresseanmälan

Erik Mattsson Kommunikationsexpert

Fotograf
Ola Kjelbye Fotografi AB

Det är först när vi lär oss att kommunicera på riktigt kan vi göra oss hörda – och bli förstådda.

Erik Mattsson hjälper sina uppdragsgivare att förbättra sin kommunikationsförmåga. Hans huvudområden är presentationsteknik, bemötande och effektiva möten.

Erik arbetar med humor som vapen. Att själv illustrera istället för att bara påstå är hans huvudteknik och med sin stora förmåga att exemplifiera och visa lockar han både till skratt och till insikter.

Erik kan bokas som föreläsare, seminarieledare, utbildare, moderator eller konferencier.

Presentation

Erik Mattson som föreläsare
Erik Mattsson föreläser och utbildar i hur vi kan bli bättre på att presentera, bemöta, övertyga, informera, berätta, beröra och skapa goda möten. Sedan 1996 är han verksam som föreläsare, utbildare och rådgivare inom mänsklig kommunikation. I bagaget finns förutom retorik också fysik, matematik och ekonomisk historia och han har också undervisat i retorik vid Uppsala Universitet och varit verksam som skådespelare.

Att själv illustrera istället för att bara påstå är hans huvudteknik och med sin stora förmåga att exemplifiera och visa lockar han både till skratt och till insikter. Erik Mattsson arbetar alltid i dialog med publiken och brukar få högsta betyg i utvärderingarna. Några kommentarer han fått är: ”World Class!”, ”Jag skrattade så att jag grät” och ”Om jag bara fått höra detta för fyrtio år sedan hade livet blivit mycket lättare”.

Erik Mattsson som moderator
Erik är en mycket duktig och uppskattad moderator. Han åtar sig även uppdrag på engelska.

Erik Mattsson har bland annat skrivit böckerna ”Möteskokboken I, II och III”, ”Talarkokboken I” samt skapat flera material för kommunikationsträning bland annat Talarkortleken, apparna Mötesplaneraren och Talskrivaren. Erik har också skapat en digifysisk 15-timmarskurs i presentationsteknik för grupper (materialet är på engelska, men finns med svensk text).

Erik åtar sig uppdrag på svenska och engelska.

Exempel på teman och rubriker

 • Kommunikation – lättare sagt än gjort
 • Att tala så andra vill lyssna
 • Chefen som kommunikatör
 • Att presentera digitalt
 • Kroppsspråket ljuger
 • Retorik – konsten att övertyga
 • Mötesledning i praktiken
 • Presentationsteknik i praktiken
 • Det goda samtalet – om bemötande och närvaro
 • Så leder du hybrida och digitala möten
 • Mötesledning för en global och digital värld
 • Hur lyfter vi våra möten gemensamt?
 • Mötesledning
 • Kommunikation för ledare
 • Vi är varandras arbetsmiljö
 • Chefen som kommunikatör
 • Hur gör vi varandra bättre?

Referenser

Ett riktigt stort och hjärtligt TACK från alla oss kolleger på TRR och även från de av våra klienter som hunnit ge oss sin feedback. Vi tyckte alla att det var en fantastiskt bra förmiddag tillsammans med dig. Perfekt timing mellan skratt och allvar, många bra verktyg som vi som rådgivare kommer att ha stor nytta av i våra möten och jag tror att våra klienter fick mycket aha-tankar med sig i sitt fortsatta jobbsök. Vi gillade att du så tydligt kopplade ditt budskap till vår verksamhet!
Rådgivare, TRR Trygghetsrådet

Erik Mattsson bjuder på såväl mycket skratt som nyttiga lärdomar och engagerar publiken på ett roligt sätt. Han lyfter frågor som berör de allra flesta och ger konkreta exempel som får åhörarna att tänka till.
Utvecklare, Unionen

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg