Intresseanmälan

Fredrik Reinfeldt Föreläsare, rådgivare, ordförande för Svenska Fotbollsförbundet, ordförande för Centrum för AMP, Sveriges statsminister 2006-2014

Fotograf
Peter Knutson

Blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor

Med sin erfarenhet som statsminister och ledare för flera stora organisationer, både nationella och internationella, har Fredrik Reinfeldt en bred insikt i många ämnen. Han gör gärna en aktuell omvärldsanalys, vad händer i vår värld just nu och hur ska vi tolka den utifrån vårt företags/organisations situation? Vad krävs av en modern ledare i den nya, allt snabbare, digitaliserade världen?

Fredrik Reinfeldt blandar humor med stort allvar. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden. Han är en ofta anlitad öppnings- eller avslutningstalare på olika typer av konferenser.

Presentation

Fredrik Reinfeldt skräddarsyr sina anföranden om geopolitisk förändringar, digitalisering, ledarskap och om hur man ska lära sig att hantera förändringar – möjligheter och faror, hållbarhetsfrågor, global ekonomi, förutsättningar för handel och frågor kring mänsklighetens utveckling.

Vad händer i vår värld just nu och hur ska vi tolka den utifrån vårt företags/organisations situation? Vad krävs av en modern ledare i den nya, allt snabbare, digitaliserade världen?

Många företag har anlitat Fredrik Reinfeldt för externa kundevenemang, både inom näringslivet och i offentliga sammanhang, middagsanföranden och han är en ofta anlitad talare internationellt.

Fredrik blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden och hur det påverkar oss.

Fredrik Reinfeldt har författat tre böcker, Halvvägs (2015), Nya Livet (2016) och 03 november 2020 – Ödesvalet (2020) och en rapport om arbetsmarknadsreformer – Reinfeldtinitiativet(2016) och en rapport till Delegationen för Senior arbetskraft – Att arbeta till 75 – en bra början (2019).

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006-2014 och partiledare för Moderaterna 2003-2015. Under hans ledning skapades de Nya Moderaterna och det borgerliga samarbetet i Alliansen.

Exempel på teman och rubriker

 • Omvärldsanalys
  Hur påverkar det globala politiska läget världen och olika marknader. Den geopolitiska maktförskjutningen mellan USA och Kina, Brexit och framtiden för världshandeln. I anförandet vägs också in världsekonomin, befolkningsförändringar som påverkar olika marknader och urbanisering.
 • Ledarskap i tider av snabb förändring
  Hur anpassar man sitt ledarskap till den snabba förändring som sker. Hur får man med sig medarbetarna och kunderna?
 • Det nya 100-åriga livet
  Hur kommer det påverka hur vi lever och vad vi efterfrågar. Hur ska vi lära oss ställa om mitt i livet när digitaliseringen förkortar olika businesscykler.
 • Digitalisering
  Hur kan företag och olika delar av Sverige ligga i framkant för att kunna växa. Vilka krav på förändring kommer den nya digitala tekniken att medföra?
 • Det svenska ekonomiska undret
  Hur blev Sverige en av världens mest framgångsrika och konkurrenskraftiga ekonomier och finns det några nya utmaningar när vi blickar framåt?
 • Hållbarhet
  Hur ska vi anpassa oss till klimatomställningen och hur kan företag arbeta med hållbarhetsfrågor på ett sätt som väcker respekt. Hur kommer FN:s 17 SDG-mål påverka hållbarhetsarbetet i världen.
 • Hur skapar vi hållbara och trygga städer i urbaniseringens tidevarv
  Innehåller bland annat förslag från den Trygghetskommission som Fredrik Reinfeldt varit ordförande för och som tagit intryck av hur man minskar s.k. Quality of Life Crimes i storstäder som New York. Viktiga lärdomar för fastighetsägare, byggbolag och alla som vill etablera verksamheter i moderna städer.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision