Intresseanmälan

Fredrik Reinfeldt Föreläsare, rådgivare, ordförande för Centrum för AMP, Sveriges statsminister 2006-2014

Fotograf
Peter Knutson

Blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor

Fredrik Reinfeldt är erfaren och mycket uppskattad talare med över trettio års erfarenhet av publika och digitala framträdanden både i Sverige och internationellt. Med sin erfarenhet som statsminister och ledare för flera stora organisationer, både nationella och internationella, har han en bred insikt i många ämnen,

Han skräddarsyr sina anföranden om geopolitisk påverkan, ledarskap och om hur man ska lära sig att hantera förändring. Han fördjupar analyser om demografi, städers utveckling, hållbarhetsfrågor och om det mänskliga livets förändrade förutsättningar. Vad händer i vår värld just nu och hur ska vi tolka den utifrån vårt företags/organisations situation? Vad krävs av en modern ledare i den nya, allt snabbare, digitaliserade världen?

Fredrik Reinfeldt blandar humor med stort allvar. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden. Han är en ofta anlitad öppnings- eller avslutningstalare på olika typer av konferenser.

Presentation

Fredrik Reinfeldt skräddarsyr alla sina anföranden efter ert behov, inget tal är det andra likt. Exempel på ämnen Reinfeldt tidigare talat om är: geopolitiska förändringar, digitalisering – möjligheter och faror, hållbarhetsfrågor, global ekonomi, förutsättningar för handel och frågor kring mänsklighetens utveckling. Det är allt från urbaniseringstrenden till hur vi utvecklar moderna och hållbara städer. Han har också fördjupat sig i hur vi kan skapa tryggare städer med minskad brottslighet. Även innebörden av att vi blir allt fler som kommer att leva till 100 år är ett intressant ämne som Fredrik Reinfeldt dessutom skrivit en bok om. Vad betyder det för vårt samhälle, för den enskilda människan, för vårt arbetsliv?

Många företag har anlitat Reinfeldt för externa kundevenemang, både i näringslivet och i offentliga sammanhang, middagsanföranden och han är en ofta anlitad talare internationellt.

Fredrik blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden och hur det påverkar oss.

Fredrik Reinfeldt har författat tre böcker, Halvvägs (2015), Nya Livet (2016) och 03 november 2020 – Ödesvalet (2020) och en rapport om arbetsmarknadsreformer – Reinfeldtinitiativet(2016) och en rapport till Delegationen för Senior arbetskraft – Att arbeta till 75 – en bra början (2019).

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006-2014 och partiledare för Moderaterna 2003-2015. Under hans ledning skapades de Nya Moderaterna och det borgerliga samarbetet i Alliansen.

Exempel på teman och rubriker

 • Omvärldsanalys
  Hur påverkar det globala politiska läget världen och olika marknader. Den geopolitiska maktförskjutningen mellan USA och Kina, Brexit och framtiden för världshandeln. I anförandet vägs också in världsekonomin, befolkningsförändringar som påverkar olika marknader och urbanisering.
 • Ledarskap i tider av snabb förändring
  Hur anpassar man sitt ledarskap till den snabba förändring som sker. Hur får man med sig medarbetarna och kunderna?
 • Det nya 100-åriga livet
  Hur kommer det påverka hur vi lever och vad vi efterfrågar. Hur ska vi lära oss ställa om mitt i livet när digitaliseringen förkortar olika businesscykler.
 • Digitalisering
  Hur kan företag och olika delar av Sverige ligga i framkant för att kunna växa. Vilka krav på förändring kommer den nya digitala tekniken att medföra?
 • Det svenska ekonomiska undret
  Hur blev Sverige en av världens mest framgångsrika och konkurrenskraftiga ekonomier och finns det några nya utmaningar när vi blickar framåt?
 • Hållbarhet
  Hur ska vi anpassa oss till klimatomställningen och hur kan företag arbeta med hållbarhetsfrågor på ett sätt som väcker respekt. Hur kommer FN:s 17 SDG-mål påverka hållbarhetsarbetet i världen.
 • Hur skapar vi hållbara och trygga städer i urbaniseringens tidevarv
  Innehåller bland annat förslag från den Trygghetskommission som Fredrik Reinfeldt varit ordförande för och som tagit intryck av hur man minskar s.k. Quality of Life Crimes i storstäder som New York. Viktiga lärdomar för fastighetsägare, byggbolag och alla som vill etablera verksamheter i moderna städer.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB