Gabriella Ahlström

Fotograf
Elisabeth Ohlson Wallin

Erfaren moderator som täcker in de flesta samhällsfrågor

Gabriella Ahlström är en erfaren moderator som gärna tar sig an uppdrag inom politik, samhälle, utbildning, forskning, kultur, offentlig förvaltning, miljö och media. Hon är van att leda allt från stora konferenser till seminarier och samtal i det mindre formatet.

Gabriella är en lättsam och behaglig person som trivs på scenen, och får deltagarna att också trivas och känna sig trygga.

Presentation

Gabriella Ahlström är ofta med och deltar redan under planeringen tillsammans med uppdragsgivaren. Hon gör alltid noggrann research för att kunna ämnet väl och bidra till ett lyckat evenemang.

Hennes ambition är att lyfta innehållet och hitta fram till de rätta frågorna. Om det behövs tar hon gärna på sig en aktiv producentroll.

Gabriella har stor vana vid direktsändningar inför en stor publik. Även spontana diskussioner och oplanerade händelser hanteras med professionell hand – det är sällan som publiken ens märker att något ligger utanför den planerade agendan.

Bland hennes aktuella uppdragsgivare finns bland andra Socialdepartementet, Stockholms Universitet (Forskardagarna), Alkoholkommittén, Regeringskansliet, Försvarsmakten, Socialstyrelsen, FN-förbundet och Folkhälsoinstitutet.

Bakgrund
Gabriella Ahlström har över tjugo års erfarenhet som samhälls- och kulturjournalist på bland annat Dagens Nyheter och Sveriges Radio. Hon debuterade som sommarpratare 2004 och hörs emellanåt som kulturkrönikör i ”Godmorgon Världen!” i P1. Under många år har hon varit en av ”spanarna” i radioprogrammet med samma namn.

Vid sidan av samhällsjournalistiken har hon ett stort intresse för litteratur och forskning. Hon har varit med i SVTs Röda Rummet, och jurymedlem i litteraturprogrammet ”Slutet på Historien” som sändes i SVT under hösten 2007. Hon medverkar också regelbundet i författarsamtal på Internationella Författarscenen på Kulturhuset i Stockholm. Under flera år har hon undervisat i journalistik vid RMI Berghs School of Communications.

Gabriella Ahlström är författare till böcker som ”Ecco Homo – berättelsen om en utställning”, ”De oförglömliga” och ”Sirener”.

Referenser

Vi är jättenöjda med Gabriella. Hon gjorde ett fantastiskt jobb före och under dagarna. Hennes intresse och engagemang med bl.a. föreläsarna innan dagarna bidrog till att de kände sig mer lugna inför sitt eget framträdande. Kul att få jobba med en så professionell moderator! Hoppas att hon kände sig nöjd med oss också.
Kriminalvårdens Huvudkontor

Påläst, väl förberedd, engagerad, duktig moderator. Varm och tillgänglig och inte minst håller röda tråden och håller intresset uppe.
MSD

Påläst och intresserad. Bra driv. Tempo i diskussion och mycket sympatisk.
Teknikdelegationen

Ödmjuk och väl insatt/påläst. Ledde samtalet framåt utan att ta bort fokus från frågorna eller ta utrymmet för att spegla sig själv. Det var ett svårt uppdrag med många i panelen, men Gabriella klarade det galant.
Skatteverket

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision

" Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

Maria Dahl, Partille kommun