Fotograf
Robert Fröberg

Underbara ADHD

En känsla av att ständigt göra och vara fel, misslyckad, värdelös. Att inte passa in. Att inte vara normal. Det var verkligheten för Georgios Karpathakis Jaenson under hela uppväxten. Först som 25-åring fick han förklaringen; adhd. Fyra bokstäver som skulle visa sig bli startskottet på ett nytt kapitel i hans liv.

Idag arbetar Georgios på heltid med organisationen Underbara ADHD och brinner för att öka kunskapen samt minska fördomarna om adhd.

Boka en inspirerande föreläsning full av vetenskapliga fakta, personliga upplevelser och massor av konkreta metoder för en givande vardag trots – eller snarare tack vare – adhd!

Presentation

Som en del i sitt arbete inom Underbara ADHD föreläser Georgios Karpathakis Jaenson om de dagliga utmaningarna och svårigheterna, men också det positiva och möjligheterna som adhd kan föra med sig.

Georgios erfarenheter och engagemang i adhd-frågor har gjort att han även fått stor uppmärksamhet i media. Något som resulterat i löpsedlar, förstasidor och uppslag (i Metro och Dagens Nyheter) samt hundratals artiklar/reportage i både tidningar, TV och radio. Däribland har han medverkat i Aktuellt, Rapport, Gomorron Sverige, Go’Kväll, Fråga Doktorn, Sommarpratarna och Morgonshowen (Barnkanalen) på SVT – samt gästat Nyhetsmorgon på TV4 vid ett flertal tillfällen.Giorgios var Sommarvärd i P1 2015 och är författare av bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström, 2017).

Georgios är även initiativtagare till den världsunika digitala innovationen ADHD-lådan®, som har tagits fram av Underbara ADHD i samarbete med Samsung och Epicenter Stockholm.

Underbara ADHD är en organisation och digital mötesplats där diagnostiserade barn, anhöriga, skola, omsorg, myndigheter och sjukvård kan mötas för att dela egna erfarenheter och utbilda varandra.

Exempel på teman och rubriker

Underbara ADHD
En känsla av att ständigt göra och vara fel, misslyckad, värdelös. Att inte passa in. Att inte vara normal. Det var verkligheten för Georgios Karpathakis Jaenson under hela uppväxten. Först som 25-åring fick han förklaringen; adhd. Fyra bokstäver som skulle visa sig bli startskottet på ett nytt kapitel i hans liv.

I den här föreläsningen delar han med sig av erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en bergochdalbana och inte lämnar någon oberörd. Georgios berättar öppet och ärligt om en havererad skolgång, utanförskap, substansmissbruk, polisanmälningar, en fängelsedom, flera självmordsförsök och familjens livsviktiga stöd.

Men också hur livet tog en ny vändning när han äntligen fick rätt stöd och hjälp, i form av en fastställd adhd-diagnos. Och hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning som PR-konsult och som föreläsare, social entreprenör, grundare av Underbara ADHD®, Sommarvärd i P1 2015 och författare av bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström, 2017).

Därtill delar Georgios Karpathakis Jaenson även med sig av diverse beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som, på något sätt, lever nära någon med adhd – t ex anhöriga, lärare, vänner, arbetsgivare och kollegor. Och tipsar om en rad strategier som han själv dagligen använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Giorgios föreläser även under rubriker såsom;

 • Att (över)leva med ADHD
 • Metoder och strategier för att undervisa elever med ADHD
 • ADHD och NPF – vad är det egentligen?

Referenser

Jojje beskriver på ett tydligt, roligt och charmigt sätt vad det innebär att leva med ADHD. Tack vare Jojje så förstår jag mycket bättre. Sist men inte minst så tänkte jag på en annan sak: Att lyssna på Jojje är som att se ett stort rockband innan de har slagit igenom.
HR-chef, Myrorna Stockholm

Succé! Rekordstort deltagarantal. Jojje föreläste engagerat och berörande, samtidigt som han fick oss att skratta. Han borde föreläsa på skolor, för politiker, arbetsplatser m.fl. för att öka kunskap och förståelse och ingjuta hopp.
Säter, Dalarnas nätverk för psykisk hälsa

Alla var mycket nöjda! Det finns vana för personalen att arbeta med barn och ungdomar med olika diagnoser. Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar.
Anställd, Täby Kommun

Tack Georgios, för att du är en förebild och ett hopp för barn, ungdomar med NPF och deras föräldrar och anhöriga. Genom din föreläsning förmedlade du värdefull kunskap på ett sätt som går direkt in i ’hjärna och hjärta’. Jag är mycket glad att du föreläste i Anhörigstödets verksamhet och hoppas att fler får möjlighet att lyssna till dig, både personer med NPF, deras anhöriga och personalgrupper.
Anhörigkonsulent i Täby kommun

En kväll som berörde på många sätt och vis. Jojje berättar med inlevelse och humor om sitt liv med många prövningar men som idag efter att han vid 25-års ålder fått sin ADHD diagnos har vänt detta till något positivt. Sluta aldrig med att brinna för det du gör Jojje, så många människor som behöver ta lärdom av din erfarenhet och dina strategier.
Anhörigsamordnare, Hudiksvalls kommun

Helt fantastisk föreläsare.

Blir rörd och varm i hjärtat.

Ger hopp till tonårsförälder till barn med ADHD.

Intressant och mycket gripande föreläsning.

Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar.

Mycket bra föreläsning. Tar tag ända in i själen!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun