Programledare, moderator och konferencier

Gina Dirawi är Sundsvallstjejen som slog igenom på nätet. Hon började dagboksblogga 2009, ”Jag är Gina”, vilket utvecklades till en videoblogg med inslag av satiriska rollkaraktärer och en stor portion humor.
Två år senare hade hennes videor visats hela 15 miljoner gånger på Youtube.

Under tiden som videobloggen levde sitt liv på nätet jobbade Gina på P4 Västernorrland, pluggade retorik och statsvetenskap på Mittunversitetet, sjöng sig till slutaudition i Idol och bloggade på SVT Play med titlarna ”The Fabulous Life of Ana Gina” samt ”The Ana Gina Show2″. Radioerfarenheterna byggdes vidare med sommarprat på P1 och programledarskap för Musikhjälpen.

Presentation

Gina Dirawis arbete har prisats flera gånger. Hon har bland annat vunnit Kristallen i kategorin årets kvinnliga programledare och tilldelats Lena Nyman-priset 2020 med moteveringen: ”Hon har med ett helt eget uttryck vågat och lyckats experimentera med former och genrer samt med exceptionellt skicklighet i utförandet nått rakt in publikens hjärtan och hjärnor”.

Ginas debut på teaterscenen i nyskrivna musikalen ”Donna Juanita” med sångtexter av Hasse Alfredsson och Tage Danielsson uppskattades enormt och pågick under hela hösten 2016 på Kulturhuset Stadsteaterns Stora scen.

Gina Dirawi romandebuterade 2020 som skönlitterär författare med romanen ”Paradiset ligger under mammas fötter” som utspelar sig både i Norrland och i ett palestinskt flyktingläger i Beriut. ”Romanen är en frispråkig, knivskarp och rolig berättelse om livsviktig vänskap, komplicerad frigörelse och världens stora orättvisor”.

Som programledare har Gina Dirawi hunnit med väldigt mycket. Hon har rest världen runt och träffat människor som hon är nyfiken på i programmet ”Ginas värld”. Hon har fått den stora äran att vara programledare för Melodifestivalen inte mindre än tre gånger. Grammisgalan ledde Gina två år i rad. Hon har också varit julvärd i SVT, lett Kristallen och medverkat som programledare i Idol. Och inte att förglömma den Kristallen-nominerade dokumentären ”Vad hände med Gina Dirawi?” som Gina blivit mest glad om den aldrig behövts göras och som förhoppningsvis är den sista i sitt slag.

I februari 2015 åkte Gina till Beirut där hon medverkade i ett av Arabvärldens mest sedda program ”Kalam  Nawaem”. Strax därefter visades ”Ginas show” på SVT. Där spelade hon en annorlunda variant av sig själ, där det är svårt att helt förstå om det är på riktigt eller inte.

Sedan barnsben har Gina Dirawi ställt sig existensiella frågor om livet och döden. Gina gav sig ut på en resa för att söka lösningar på hur man lever i en ond värld. Resultatet blev dokumentärserien ”Gina Dirawi lever och dör” på SVT 2022.


I samarbete med Promotor Media

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium