Intresseanmälan

Giorgio Grossi Docent i medicinsk psykologi, stressforskare & leg. psykoterapeut

Inspirerande expert om stress, stresshantering, må-brafaktorer och sömn

Giorgio är nu aktuell med boken Krisstress – att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar. Han ger här livsviktig kunskap om varför vi blir sjuka av stress samtidigt som han ger konkreta tips och strategier för hur man ska orka i en svår tid.

Giorgio Grossi är docent i medicinsk psykologi, stressforskare och legitimerad psykoterapeut med kognitiv beteendeterapi (KBT) som specialitet samt ingår i Stressmottagningens styrelse. Giorgio är en mycket uppskattad föreläsare med en förmåga att omvandla komplicerad vetenskap till konkret, praktisk och lättförståelig information.

Presentation

Stress är ett av det moderna samhällets stora hälsoproblem. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju – sedan, men tyvärr har detta sedan en obehaglig förmåga att utebli.

I sina föreläsningar ger Giorgio Grossi de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna stressa mindre, vara mer närvarande eller bara ta det lugnare. Han ger dig kunskap om vad stress egentligen är och hur den påverkar vår hälsa och vår prestationsförmåga. Vad det är som gör oss stressade och hur påverkas våra tankar, handlingar och kroppsliga processer på såväl på kort som på lång sikt.

Giorgio Gross lär deltagarna hur man med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi en rad konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Han varvar sina föreläsningar med praktiska övningar och tekniker.

I sina föreläsningar tar Giorgio bland annat upp sådant som:

 • Vad är stress?
 • Vilka situationer skapar stress?
 • Självkänsla och beteendemönster som ökar sårbarheten för stress
 • Hur påverkas vi kroppsligt och mentalt på kort och lång sikt?
 • Stressymptom
 • Vilka beteendeförändringar och symtom ska man ge akt på?
 • Utmattningssyndrom
 • Hur påverkas sömnen och hur kan detta åtgärdas?
 • Kronisk smärta
 • Tankar och beteendemönster
 • Acceptans och mindfulness
 • Hur kan man göra för att bättre hantera stressen i sitt liv?
 • Tio steg mot minskad stress

Giorgio Grossi är också författare till böckerna ”I balans” (Bonnier Fakta, 2004) och ”Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi” (VIVA förlag, 2008),  ”Vägen ur utmattningssyndrom – hantera det som är och ta dig dit du vill med hjälp av KBT och ACT” (Natur & Kultur, 2018, medförfattare Kerstin Jeding).

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision