AI så att alla förstår, möjligheter och konsekvenser med AI och hur AI utvecklas i världen och i Sverige

I den pågående AI-revolutionen ryms vår tids största möjligheter och samtidigt risker vi måste hantera. AI har redan omformat hela branscher i Nordamerika och även om Europa var sena i starten accelererar nu många sin användning även här.

Göran Lindsjö fokuserar AI inom affärsverksamhet och politik. Han har en unik bakgrund inom AI både som serieentreprenör och från den politiska sfären bl a genom arbete på Regeringskansliet. Han har också med USA som bas varit internationell rådgivare och inspiratör åt ett mycket stort antal organisationer. Snarare än att beskriva tekniska detaljer lyfter Göran på ett lättbegripligt sätt fram det relevanta för olika ledare.

Presentation

Det saknas inte erfarenheter från organisationer som lyckas dra nytta av sina AI-satsningar i form av exempelvis nya affärsmodeller, ökade marknadsandelar, bättre kundrelationer, kostnadsreduktion, hållbarare tillverkning och förbättrad arbetsmiljö. Det saknas heller inte erfarenheter av organisationer där tiden går utan egentliga resultat. Göran Lindsjö beskriver på ett entusiasmerande sätt varför och hur framgångsrika ledare engagerar sig aktivt i AI-omställningen. Att betrakta AI som ännu en teknik för de små stegen och därmed snabbt delegera till avdelningar för IT eller teknik är inte ett alternativ för de som vill lyckas. Snarare är hela styrelsens och ledningens förståelse för möjligheter och konsekvenser en nyckel för att lyckas.

Efter mer än 500 föreläsningar och att stöttat mer än 100 ledningar i olika typer av organisationer i flera länder har Göran en stor samlad kunskap i vad som fungerar i olika branscher, organisationer och för olika roller. Det gör att han anpassar även inspirationsföreläsningar för att göra dem relevanta och aktuella.

Göran Lindsjö brukar typiskt gå igenom vad AI är så att alla förstår, möjligheter och konsekvenser med AI, hur AI utvecklas i världen, i Sverige och i den aktuella branschen, ansvarsfull AI och framförallt ledningens roll.

Göran har också en lång erfarenhet av att arbeta med politiker och politiskt styrda organisationer i olika länder. AI har visat sig vara ett verktyg att möjliggöra viktiga delar av en politisk agenda oavsett om det gäller på nationell nivå eller mer lokalt och oavsett var på en politisk skala man befinner sig.

Förutom inspirationsföreläsningar genomför Göran även kurser och ofta workshops för ledningsgrupper. På workshops utgår man alltid från organisationens egen verksamhet snarare än från de tusentals användningar som finns världen över. Ledningen får bl a träna på att matcha de verkliga behoven och visionerna med realistiska möjligheter.

På utvärderingar från föreläsningar, workshops och utbildningar har Göran genomgående de högsta betygen. Det de flesta framhåller är relevans, humor och pedagogik.

Exempel på teman och rubriker

 • AI för styrelser
 • AI för företagsledningar
 • AI och ledarskap
 • AI-revolutionen
 • AI och politik
 • AI för myndigheter
 • AI för regioner
 • AI för kommuner
 • AI för ekonomer
 • AI för jurister
 • AI inom HR

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards