Intresseanmälan

Gustaf Josefsson Tadaa Futurist, talare & entreprenör

Vi har aldrig vetat så lite som vi gör idag!

Gustaf Josefsson Tadaa är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom trender, teknologi och digital transformation samt dess effekter på oss människor.

Med humor och djup binder Gustaf Tadaa samman de filosofiska och praktiska utmaningarna i våra digitala liv. Gustaf djupdyker i de mänskliga aspekterna av ny teknik: i samhället, på arbetsplatser och i hemmet.

Presentation

Gustaf är en van föreläsare, med över 300 uppdrag över 10 års tid. Han har 20 års erfarenhet som entreprenör och har coachat och undervisat företagsledare inom innovation och organisationsutveckling.

Gustaf har en akademisk bakgrund inom kognitionsvetenskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han grundade Stockholms första 3D-printshop, har suttit i styrelsen för statliga Kulturbryggan, och har varit med att skapa Europas största självorganiserande konstfestival.

Som föreläsare har Gustaf förmågan att leda publiken genom komplexa ämnen, genom att blanda vetenskap, historieberättande och humor. Han har ett sätt att koppla ihop de nyaste prylarna och konstiga trenderna med djupa underliggande teman om mänskligheten och dess framtid. Han är en erfaren föreläsare och moderator på både svenska och engelska.

Exempel på teman och rubriker

Den digitala organisationen
– Hur tar vi hand om oss  själva i en digital värld?
Digitaliseringen är en välsignelse och en förbannelse. Samma verktyg som skapar nya möjligheter att samarbeta och kommunicera är också de som bidrar till informationsöverflöd och förvirring kring roller och ansvar.

Hur distribuerar vi beslutsfattande och tar vi tillvara på vår förmåga att självorganisera? Hur kan vi använda verktyg för att skapa transparens, effektivt kunskapsutbyte och dynamisk rollfördelning? Och vad har egentligen allt detta att göra med att ställa in kaffekoppen i diskmaskinen efter sig?

Med 20 år av erfarenhet av att leda medskapande organisationer, från rollspel och Burning Man, till open source och makerspaces har Gustaf ett unikt perspektiv kring vad det innebär att “leda” i en organisation där alla är “ledare”.

AI, vad det svider?
Hur känns det nu när Artificiell Intelligens har tagit över mänskligheten?
Från det ögonblick vi vaknar, tills vi går och lägger oss, interagerar vi med Artificiell Intelligens på något sätt. Från vilken musiken vi lyssnar på eller vilka relationer vi vårdar, till vilken mat eller färdväg vi väljer, kontrolleras eller påverkas av AI.

Hur förändras makt, beslutsfattande och relationer på arbetsplatsen av AIns intåg? När kommer AI:n att ta över helt? Har den redan gjort det?

Häng med på en föreläsning om, av och med Artificiell Intelligens. En sista chans för dig att se en livs levande föreläsare på scen, innan även denne ersatts av en maskin!

The Metaverse – ett sätt att leva på Internet
Vad vet vi om nästa generations Internet
Science Fiction eller årets största trend? När Mark Zuckerberg tillkännagav att Facebook skulle byta namn till ”Meta” var det många som inte trodde sina ögon. Skulle den drömlika VR-värld som så länge beskrivits i böcker och filmer redan vara här? Under året som följde investerades över 177 miljarder dollar världen över i denna nya ”teknologi”.

Men, vad är egentligen ”The Metaverse”? Är det Virtual Reality, med skärm på huvudet? Roblox eller Fortnight? Bored Ape NFTer eller digitala Gucci-väskor? Tusentals aktörer slåss om att låta just deras produkt passa in i detta fluffiga nya framtidsbegrepp. Hur pratar vi om saker som vi inte riktigt vet vad de kommer bli än? Vad vet vi idag om nästa generations internet? Kommer vi i framtiden umgås mer virtuellt än i verkligheten? Vad betyder det ens att något är ”verkligt”?

Gustaf Tadaa tar dig med på en resa ner i de djupa filosofiska frågorna som den nya tekniken ställer oss. Från nya marknader och innovativa kundmöten, till frågor om identitet och tillhörighet. Hur ser livet på internet ut?

Vi har aldrig vetat så lite som vi gör idag
– Teknologi, Förändringsprocesser, Ledarskap och Inspiration
Underhållande och insiktsfulla berättelser om förändringens historia och natur. Varför går det ”snabbare och snabbare nuförtiden?” Hur kan vi, som samhälle, som organisation, som individer hantera all denna osäkerhet?

 • Gör lärande till en vana
 • Sluta planera och börja experimentera
 • Ledarskap i förändring

Rise of the Digital Nervous System
– Digital Transformation, Teknologi, Artificiell Intelligens och Framtiden
Mänsklighetens utveckling har alltid samexisterat med teknologin. Vi har skapat den, så som den har skapat oss. Nu har gränsen mellan det fysiska och det digitala börjat upplösas helt. Kommer maskinerna att ta över, eller tog de kanske redan över för länge sedan?

 • Vi är teknologi
 • Det digitala ändrar inte bara hur vi arbetar, utan varför vi arbetar
 • Artificiell Intelligens kommer inte ta över, det har den redan gjort

Framtiden skapas tillsammans
– Delningsekonomi, Deltagarkultur, Värdebaserat ledarskap och Medskapande
Teknologi ger oss möjligheten att skapa projekt och organisationer av tidigare aldrig skådad komplexitet. Men i en peer-to-peer-värld, där individer fritt kan kommunicera och dela både resurser och kunskap, så börjar gamla hierarkier falla samman. Delningsekonomin har redan revolutionerat och totalt ändrat spelreglerna i flera branscher Detta är det medskapande samhället: internet, makerspace, levande rollspel, YouTube, Burning man och Bernie Sanders – med varje individ i bakom sin egen ratt. Detta är deltagandets tidsålder.

 • Utmaningar för traditionella organisationer
 • Hur delande både ökar och minskar orättvisor
 •  Hur man skapar förutsättningar för andra att skapa

Referenser

Gustaf har som moderator en fantastisk förmåga att zooma ut och koppla våra talares idéer till varandra för att genom hela eventet uppnå en röd tråd och en holistisk känsla. Han engagerar publiken, ställer intressanta frågor och får folk att öppna sina sinnen.
 Kurator, TEDxStockholm

Gustaf Josefsson Tadaa är en modern talare som fångar intresset hos en bred publik där åldern och de olika rollerna hos åhörarna spelar mindre roll. Tack vare att Gustaf har en förmåga att engagera publiken både på första stolsraderna och längst bak i lokalen, lyssnade alla aktivt och blev berörda. Bred kompetens kombinerades med ungdomlig spets.
Marketing Director, Ricoh Sverige

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards