Att se bortom normer och olikheter är det som mångfald handlar om

Håkan Svensson är född CP-skadad och i sin föreläsning tar han med sina lyssnare på en resa av utmaningar och prövningar men också glädje, oförglömliga ögonblick och lycka att nå sina mål. Med en orubblig vilja och attityd att nå sina mål har inget kunnat stoppa Håkan. Han har stått på många scener. Från Göteborgsteatern till matsalen på det lokala företaget har han fängslat sina åhörare med sina berättelser och erfarenheter. Hans föreläsning är en känslostorm där gapskratt, insikter och igenkännande anekdoter varvas i en perfekt mix.

Håkan Svensson har en ständigt växande lyssnarskara, fler och fler företag och organisatoner, både nationella och internationella, som vill att han ska komma till dem och dela med sig av sina tankar och erfarenheter.

Kontakta oss på Skillspartner för en inspirerande och gripande föreläsning med Håkan Svensson.

Presentation

Inget har kunnat stoppa Håkan Andersson från att nå sina mål, inte ens när Arbetsförmedlingen ifrågasatte hans val att bli egen företagare och istället erbjöd honom en praktikplats, där han skulle räkna spikar. Samtidigt som Försäkringskassan uppmanade honom att gå tillbaka till sjukersättning.

Vid ett annat tillfälle rekommenderade rektorn på en sjukgymnastutbildning Håkan att inte söka till deras skola, så han inte skulle ta tid för de andra klasskamraterna. Det ansågs orealistiskt att han som CP-skadad skulle kunna klara av alla de finmotoriska momenten som krävdes. Tre år senare och efter tiotusentals träningstimmar mottog han sin legitimation ur rektorns hand.

I en glädjespridande och inspirerande föreläsning delar Håkan Svensson med sig av sin egen insikt; jag lever inte bara, jag har ett liv. Visst kan offerkoftan värma oss en stund, men den når inte ända in i själ och hjärta. Med glimten i ögat och humor som vapen beskriver Håkan Svensson vårt rätt märkliga behov av att kategorisera människor i fack och sedan skapa vedertagna normer. När vi fokuserar så starkt på människors olikheter istället för tvärtom missar vi chansen att få ut maximal kapacitet ur individen. Att se bortom normer och olikheter är det som mångfald handlar om. Men trots de många utmaningar Håkan ställts inför har han alltid lyckats se det komiska i de situationer som oftast bygger på missuppfattningar.

Håkans entusiasm och energi sprider sig snabbt till åhörarna. Som föreläsare är han alltid lyhörd för kunden och anpassar alltid sin föreläsning efter målgrupp. Därför passar hans föreläsning till kick-off, medarbetardagar, kunskapsdagar och inspirationsdagar.

När det bara måste bli bra! – Det blir det med stark och välgrundad historia – oavsett sammankomst.

Exempel på teman och rubriker

  • Motivation
  • Förmågor
  • Eget ansvar
  • Arbetsglädje
  • Bemötande
  • Normer
  • Mångfald
  • Tillgänglighet
  • Diskriminering

Referenser

Stort tack för en inspirerande och tänkvärd föreläsning. Det var precis vad vi behövde!
Swedbank

Vi har anlitat Håkan vid medlemsaktiviteter vid ett flertal tillfällen. Varje gång med högsta betyg.
Håkans föreläsning är otroligt inspirerande. Med en fantastisk energi och glädje berättar han sin historia.I publiken blir det både skratt, tårar och framför allt många tankeställare. Får Ni chansen att lyssna på Håkan – ta den!
Finansförbundet

Vill ni ha en föreläsare i toppklass så kan jag varmt rekommendera Håkan! Tack Håkan för ditt fantastiska framträdande hos oss, du inspirerar och förmedlar så mycket klokhet – och du fängslar publiken med både skratt och tårar. Tack!
Marknadschef, Mäklarfirman Widerlöv & CO

Tack Håkan för en fantastisk kväll i måndags. Att få den stämningen som var i Folkets hus i Hofors kräver sin föreläsare och du lyckades! Har inte hört så många skratt och så mycket applåder där tidigare. Så ett stort Tack!
Ovako

Om någon frågar mig efter en rekommendation av en föreläsare som ”skulle passa” så har jag äntligen, efter sju år som talarcoach, hittat någon jag kan med gott samvete lägga fram. Jag har aldrig blivit så överraskad av en talare.
Talarcoach, Regissör, Komiker och Estradör

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision

"Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB