Intresseanmälan

Helena Blomquist

Fotograf
Anna-Lena Ahlström

Journalist med lång medieerfarenhet och stor scenvana

Helena Blomquist, journalist från radio och TV, har lång erfarenhet av att leda samtal, debatter, seminarier och konferenser. Hon har en alldeles särskild blandning av tydlighet, närvaro, seriositet, värme och humor som gör att de medverkande slappnar av, känner sig trygga och ger det där lilla extra – som berör utöver det vanliga.

Bokar du Helena Blomquist får du en trygg, engagerad samtalsledare och en snabbtänkt intervjuare med glimten i ögat.

Presentation

Helena Blomquist är rutinerad inom många olika ämnesområden och typer av uppdrag. Hon förbereder sig väl, ser till att den röda tråden finns med – men är också snabbtänkt och har lätt för att improvisera och lösa oväntade situationer. Hon är nyfiken, gillar tuffa utmaningar och har förmågan att göra, det till synes komplicerade, begripligt och intressant.

Helena är bra på att skapa rätt stämning och vet vad som behövs för att engagera och nå publiken – och hon bidrar gärna med sin kunskap till arrangören inför och under evenemanget.

Helena har lång erfarenhet som journalist från radio och TV. Inte minst 20 år från Sveriges Television där hon varit programledare och reporter på SVTNyheter – Rapport, Aktuellt och Gomorron Sverige, men även på andra samhällsprogram och Nobelprisutdelningen.
Helena har även varit chef på SVT:s Kommunikationsavdelning.

Helena Blomquist är också ofta anlitad för att hjälpa och träna personer som ska framträda i media eller i andra officiella sammanhang. Hon har stor erfarenhet och kunskap inom kommunikation, presentationsteknik, krishantering och medierelationer.

Exempel på teman och rubriker

Föreläsnings- & coachningsområden;

 • Framföra budskap
 • Presentationsteknik
 • Kroppsspråk
 • Mediaträning
 • Samtalsmetodik/intervjuteknik

Referenser

”Helena Blomquist har en kombination som gör henne unik bland intervjuare/ moderatorer: Hon är superprofessionell, väl påläst och kompetent samtidigt som hon har en härlig personlighet som utstrålar värme, energi och nyfikenhet. Det gjorde att samtalet på scenen blev personligt och lättsamt även om ämnet bitvis var tungt och svårt. En mycket positiv upplevelse som verkligen var relevant för målgruppen i publiken!”
Anna Ryott, Deputy CEO, Norrsken Foundation

”Helena modererade vår heldagskonferens på ett mycket kunnigt och avspänt sätt som samtidigt gav energi till dagen. Det var enkelt och trevligt att samarbeta med Helena och jag vill gärna rekommendera henne.”
Sofia Medin Chefsstrateg, Swedish Medtech – Branschorganisationen för de medicintekniska företagen

”Vi vill tacka för ett gott samarbete! Med en blandning av tuffa frågor och inbjudande dialog lyckades Helena få till givande och intressanta samtal mellan politikerna som både synliggjorde viktiga skillnader och förstärkte samsyn. Kombinationen av rappa frågor, fördjupning och humor engagerade publiken.”
Johanna Jaara Åstrand, förbundsordförande, Lärarförbundet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB