Intresseanmälan

Jan Blomgren Professor, Energiexpert, Föreläsare & Författare

Fotograf
Patrik Lundin

Varför har vi elkris?

Varför har priset på el nått rekordnivåer? Kommer jag att ha råd att bo kvar i huset? Kan man snabbt få ner priserna igen? Frågorna om energi har snabbt blivit ett orosmoment för alla och envar. Jan Blomgren har skrivit ”Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning”, där han undersökt vad som orsakat elkrisen.

Utifrån sin roll som professor, företagare och energiexpert beskriver han initierat hur krisen uppstått, och ger utblickar hur vi kan komma ur denna situation. Han är en välrenommerad folkbildare, känd för att kunna förklara även svåra tekniska och vetenskapliga ämnen lättfattligt för icke-experter – gärna med glimten i ögat trots ämnets tunga karaktär.

Presentation

Jan Blomgren är professor i tillämpad kärnfysik, tidigare verksam inom Uppsala universitet innan han gick vidare till näringslivet. Där han har varit strategiexpert inom kärnkraftskompetens för Vattenfall och föreståndare för Svenskt Kärntekniskt Centrum. Sedan några år tillbaka är han egen företagare med fokus på rådgivning och utbildning av högre chefer inom energisektorn.

Hans bok “Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning” är Sveriges mest sålda inom sin kategori. Där beskriver han hur vi gått från kanske världens starkaste elsystem till dagens situation med höga priser och omfattande tekniska problem. Boken är – precis som hans föredrag – avsedd för icke-experter, och har fått genomgående positiva omdömen från läsarna.

Exempel på teman och rubriker

I sina föreläsningar och föredrag talar Jan Blomgren bland annat om;

 • Utbyggnaden och utvecklingen av den svenska energiförsörjningen
 • Hur kärnkraften blev en känslig politisk fråga
 • Avregleringar av elmarknaden och dess konsekvenser
 • Varför Sverige trots goda förutsättningar återkommande har riskerat elbris
 • Nya tekniker för elproduktion
 • Vindkraftens och solenergins styrkor och svagheter
 • Vad som behöver göras för att säkra framtidens energiförsörjning

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun