Hur får man tankarna och hjärnan på sin sida? Hur vårdar man sin hjärna på bästa långsiktiga sätt?

Jana Söderberg är samtalsterapeut, kommunikationstränare och coach. Med en uppväxt i det forna Östtyskland och en gedigen bakgrund som psykoterapeut, civilekonom, coach och idrottare i bland annat Sverige, Tyskland och USA har hon skaffat sig en sällsynt bred kunskap när det gäller personlig utveckling.

Vi talar ofta om hållbarhet när det handlar om miljö eller organisation, men hur är det med individens hållbarhet? Hur ska vi orka med den snabba takt vi lever i? Jana brinner för frågor om hur man stärker den psykiska hälsan hos människor i alla åldrar och områden, samt hur man ökar förmågan till självmotivation. Utöver det har hon en stor passion för samspelet mellan människor, möten, samtal och kommunikation.

Presentation

Jana Söderberg delar med sig av sin kunskap inom personlig utveckling och mental träning. Hennes fokusområden är neuroledarskap och neurokommunikation samt personlig hållbarhet, ämnen som är mer aktuella än någonsin. Neuroledarskap är konsten att leda och motivera sig själv, neurokommunikation är konsten att skapa en fungerande dialog och ett effektivt samspel med andra. Båda utgår från hjärnans förutsättningar och grundmekanismer.

En Jana Söderberg föreläsning förklarar begreppet “personlig hållbarhet” som handlar om just detta. Hon talar även om självkänsla, kommunikation och neuroledarskap, det vill säga konsten att leda sig själv och andra på hjärnans villkor.

Exempel på teman och rubriker

Personlig hållbarhet
Vi glömmer lätt bort att ett större hållbart ansvarstagande förutsätter hållbarhet även på individnivå. Mental hälsa är en viktig beståndsdel. Mental hälsa kan jämföras med den fysiska konditionen. Idag behöver vi medvetet lägga till fysisk träning eftersom vardagslivet för många inte bjuder på tillräckligt fysisk motion. Vi behöver se på vår mentala hälsa på samma sätt för att vara hållbara individer.

Men hur gör man då för att skapa sin personliga hållbarhet? Jana Söderberg förklarar med konkret kunskap och råd samt exempel från forskningen om självledarskap på hjärnans villkor. Du får kunskap om hur du långsiktigt vårdar din mentala hälsa, energi och prestationsnivå i en tid och värld som kännetecknas av snabb takt och komplexitet.

Neuroledarskap
Konsten att leda dig själv och andra på hjärnans villkor
För elitidrottare är mental träning och motivationsträning en självklar del av
träningsprogrammet. Mycket av den mentala träning som elitidrottare får är mycket relevant för ledare inom organisationer och näringsliv. Som ledare krävs mentala styrka och stabilitet, förmåga att se och fånga möjligheter i föränderliga tider samt förmåga att bygga engagemang och fokus under hög press.

Med hjälp av neuroledarskap, kunskapen om hjärnans grundmekanismer och hur dessa med konkreta verktyg kan påverkas, har du som har en ledarroll enorma möjligheter att öka motivation, arbetsglädje och personligt ansvarstagande i din organisation.

Konsten att motivera sig själv och vinna över negativa tankemönster
Under denna föreläsning förklarar Jana hur vår inre motivation fungerar. Den är en enkel additionsuppgift: det måste finnas en diskrepans mellan din drömföreställning och hur livet faktiskt är och du måste ha tilltro till din förmåga att klara av utmaningar, förändringar etc. Många goda tankar leder aldrig till motivation och drivkraft då vi saknar ett ”friskt missnöje” – det går ju ganska bra som det är. Att leda människor till inre motivation i välfärden är en tuff utmaning då många befinner sig på ”ganska bra”-linjen.

Jana delar med sig av kunskap och konkreta råd om bland annat:

 • Hur våra tankemönster påverkar vårt beteende och vikten att styra över våra tankar
 • Hur du hitta passionen i dig och förstår dina emotionella drivkrafter
 • Från offer till chef – hur du programmerar din mentala mjukvara
 • Hur du behåller fokus på konkreta målbilder
 • Hur du boostar din självkänsla och frigör dig från andras hämmande åsikter

Exempel på ytterligare föreläsningar, workshops och utbildningar:

 • Kommunicera på hjärnans villkor
 • Våga vara

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB