Intresseanmälan

Jenny Jernberg Retoriker, diplomerad coach och skribent

Fotograf
Tim Kristensson

Intryck som gör avtryck

Jenny Jernberg är i grunden utbildad skådespelare/mimare och har sedan vidareutbildat sig i retorik samt till diplomerad coach.

Genom att arbeta med sig själv, förstod hon att hon kunde påverka vilket intryck hon gav och det i sin tur påverkade hur hon blev bemött.

Jag ser retorik som hälsa, för det är många som upplever att de inte blir lyssnade på. De kanske inte tar den där platsen som de skulle vilja ta. Då kan det vara saker som kroppsspråk, röst eller kläder som är avgörande. Börjar man jobba på det så växer personen och kan ta mer plats.
– Jenny Jernberg

Den retorik Jenny använder sig av är modern och praktiskt. Fokuset ligger på att åhörarna ska få med sig värdefull kunskap som man har användning för, både om man vill utveckla sig som talare och presentatör, eller göra ett proffsigare intryck.

Presentation

Idag blir det viktigare och viktigare att du kan presentera dig själv eller ditt företag. Ändå är det här något som många upplever som obehagligt eller svårt.

Det är också någonting som vi får ganska lite träning i. Det kan vara avgörande för att få den där tjänsten eller komma vidare i karriären. En del upplever att de inte tar den platsen det skulle vilja på arbetet eller privatlivet.

Genom att bli medveten om hur bland annat kroppsspråket, rösten, kläderna, och förberedelsen påverkar vilket intryck du gör, kan du utveckla dig som person och talare. Därför anser Jenny Jernberg att retorik är hälsa, eftersom att bli trygg i detta leder till positiv utveckling som gör att du växer som person.

Efter Jennys föreläsningar och workshops och känner man sig som deltagare inspirerad och motiverad till att vilja göra en förändring. Genom att få insikter och enkla verktyg att börja arbeta på redan när man lämnar föreläsningen.

Jenny har arbetat med stora företag som till exempel NCC, Semrén och Månsson arkitektur, Stadshem mm. Hon är även skribent i tidningen Göteborg Direkt samt gästar regelbundet P4 Göteborg.

Jenny tar gärna även uppdrag som konferencier. Som van talare håller hon ihop eventet och ser till att blir snyggt och professionellt presenterat.

Exempel på teman och rubriker

Våra föreställningar påverkar vilka resultat vi får
Vi lever alla med föreställningar om oss själva och vår omvärld. Våra föreställningar påverkar i allra högsta grad vad vi tror är möjligt och inte. Det vi tror på påverkar vilken information vi tar in och vilka val vi gör. Om man lever med en begränsande föreställning kommer det leda till att man inte tar det nödvändiga steg man behöver ta och det i sin tur påverka vilka resultat man får. En ny föreställning leder ofta till nya beteenden, nya attityder eller beskrivningar av hur man mår. 

Under föreläsningen kommer deltagarna få verktyg för att få syn på vilka föreställningar man lever med och hur man kan arbeta med dem. Hur man tar sig förbi eventuella hinder och öppnar upp för nya möjligheter. 

Oavsett om du är privatperson eller en organisation har du mycket att vinna på att få syn på och arbeta med våra föreställningar.

Jenny Jernberg genomför skräddarsydda föreläsningar och utbildningar inom;

 • Retorik och kommunikation
 • Retorik i orostider
 • Att framträda inför andra
 • Individuell retorikcoaching
 • Pitchretorik
 • Kroppsspråk, blick, röst och klädsel

Referenser

Ett stor tack Jenny – såå inspirerande!! Jenny har verkligen en förmåga att fånga in och förtrolla deltagarna. Alla som lyssnade insöp hennes erfarenheter, kunskap och  inspiration – mycket proffsigt! Vi fick med oss många bra och konkreta tips som backades upp av fakta. Kan varmt rekommendera Jenny som föreläsare!
VGR Hälsoinspiratörer

Jag deltog i Jennys föreläsning för kvinnornätverk på NCC.
Jenny pratade om kroppsspråk, kraften i första intrycket och effekten av vår röst och retorik. Jenny är väldigt professionell och brinner för retorikämnet, hennes tal var både underhållande och inspirerande.

Allt detta matchade perfekt behoven hos kvinnliga ingenjörer som arbetar inom generellt maskulint arbetsmiljö, men det kan lika bra ägnas åt alla som vill förbättra sitt sociala och arbetsliv.
Katarzyna Obuchowska, NCC

Inspirerande kväll. Vi fick alla en hel del att tänka på och bra tips att pröva.

Kyrkvärdarna uttryckte stor uppskattning för inspirationskvällen och återkommer ofta till och påminner varandra om tips när det gäller att läsa och framföra en text.
Helena, diakon Trollhättans kyrka

Kursen känns modern, förankrad till verkligheten och var verkligen intressant. Erfarenheter jag tror alla som håller muntliga föredrag eller vill övertyga i sina resonemang kan ha nytta av.
Student, IHM

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB