Intresseanmälan

Jens Orback

Fotograf
Anders Löwdin

Moderator med erfarenhet från båda sidor av mikrofonen

Under de senaste femton åren har Jens Orback lett hundratals sammankomster för företag och organisationer. Med sin breda bakgrund från media och politik kan han ta uppdrag inom de flesta ämnesområden. Och han förbereder sig alltid nog.

När Jens Orback arbetar som moderator är hans roll frigörande för såväl talare som åhörare. Ett lyckat möte bygger på att deltagarna känner sig uppmuntrade att tala och ställa frågor. Han börjar därför ofta med inledningen: ”Från och med nu är ordet fritt!” Då minskar också risken att någon går från mötet utan att hens fråga kommit upp.

Presentation

Jens Orback är en kunnig och samtidigt ödmjuk person som får deltagarnas förtroende och engagemang. Han öppnar för genuina insiktsfulla samtal och möten, är personlig och rolig och får god respons från åhörarna.

Vare sig han diskuterar samhällsfrågor i tv, är moderator på Europarådet i Strasbourg, eller leder en strategikonferens för hundratals chefer på Ericsson eller en svensk myndighet, bidrar hans lugna och vänliga framtoning till en positiv stämning.

Jens Orbacks styrka är att behärska den svåra konsten att ställa de frågor som publiken vill ha svar på, samtidigt som han hjälper dem som ställs ”till svars” att vara trygga i sin roll på scenen – speciellt viktigt när det handlar om att leverera budskap som riskerar att möta mer kritik än applåder.

Bakgrund
Jens Orback startade sin karriär som tjänsteman på finansdepartementet, efter att han utbildat sig till nationalekonom på Stockholms universitet. Efter en tid som pappaledig fick han möjlighet att börja som reporter på SR. Därifrån värvades han till tv och blev programledare för till exempel ”Striptease”, ”Inte bara Orback” och ”Föräldratid”.

Hans breda intresse för samhällsfrågor ledde honom vidare till politiken. Han blev ”Borgmästare” på Södermalm, det vill säga ordförande för stadsdelsnämnden Maria-Gamla stan och stadsråd på Justitiedepartementet med ansvar för bland annat integrations- och jämställdhetsfrågor. De senaste åren har Jens Orback varit verksam som generalsekreterare för Olof Palmes internationella center där han arbetat med demokratiutveckling runt om i världen.

Uppdrag som bland annat gett honom erfarenheter av hur mediauppvaktning ser ut från andra sidan. Efter att få svara på frågor känns det spännande att få ställa dem igen, säger Jens.

Nu har han valt att gå tillbaka till frilansarbetet där han varvar skrivande med kortare konsultuppdrag inom bland annat medling samt som samtalsledare för möten där kännedom om ämnets innehåll efterfrågas.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards