Intresseanmälan

Jessica Norrbom Forskare inom molekylär arbetsfysiologi & författare

Fotograf
Stefan Zimmerman

Frisk utan flum, hur träning och vardagsrörelse påverkar din hälsa

Att investera i hälsa och friskvård har många fördelar. Det behöver inte vara så krångligt att leva hälsosamt och att små förändringar kan leda till stora hälsoförbättringar. Jessica föreläser  och beskriver på ett underhållande sätt hur kroppen fungerar och hur du skapar en hälsosam livsstil samtidigt som de krossar sega hälsomyter.

Jessica Norrbom, disputerad i fysiologi och forskare inom molekylär arbetsfysiologi på Karolinska Institutet, håller inspirerande och kunniga föreläsningar om träning, hälsa och om vad som händer med hjärnan när man tränar – alltid med fokus på den senaste forskningen.

Intresserad av en lärorik och spännande om föreläsning om vägen till bättre hälsa med Jessica Norrbom. Kontakta oss på Skillsparter så berättar vi mer.

Presentation

Dagens forskning visar tydligt att regelbunden träning inte är något annat än just en mirakelkur som inte enbart leder till viktminskning utan också bättre kondition, styrka och bättre hälsa överlag. Genom att röra på dig kan du förebygga många livsstilssjukdomar och minska risken att drabbas av typ 2 diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och depression.

Men det slutar inte där, din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar. Dessutom kommer du inte bara att leva längre – du blir yngre rent biologiskt!

Jessica Norrbom har stor vana att prata om forskning på ett populärvetenskapligt och engagerande sätt och täcker in många områden som exempelvis inaktivitet/stillasittande och vad det innebär, effekter av träning både på kort och lång sikt – både med avseende på hälsa och prestation, stress, återhämtning och livsstilsförändring. Jessica kan självklart anpassa föreläsningarna till den aktuella målgruppen.

Jessica har undervisat och föreläst mycket de senaste 15 åren både på högskolor och på företag och olika organisationer. Hon har medverkat på Forskarfredag och andra liknande arrangemang för att sprida kunskap om forskning och vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv.

Tillsammans med Maria Ahlsén har Jessica bland annat skrivit den populärvetenskapliga hälsoboken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri Tanke förlag, 2017) och läroboken Extremernas fysiologi (Studentlitteratur, 2017). Jessica Norrbom och Maria Ahlsén föreläser gärna även tillsammans.

Filmklipp från Tv4 Nyhetsmorgon

Exempel på teman och rubriker

 • Hälsa – att skapa en hälsosam livsstil
 • Frisk utan fusk – hur du skapar en hälsosam livsstil egentligen
 • Effekter av träning både på kort och lång sikt
 • Inaktivitet/stillasittande – vår tids hälsofara
 • Träningens effekter på hjärnan
 • Stress – livsfarligt och livsviktigt
 • Kan vem som helst bli nästa Usain Bolt?
 • Hur lite måste vi röra på oss för att få effekt?
 • Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Motivation, beteende, kost, träning, vardagsrörelse och krossande av hälsomyter

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision