Joel Mellin är känd som TV-meteorolog och har en bred erfarenhet inom klimat, miljö och hälsa. Med sin unika kunskap inom alla dessa tre områden kan han visa på hur tätt sammanknutna de är och förklara hur de påverkar vårt samhälle mer än någonsin idag, och vilka förändringar vi behöver göra för att vi ska få en så bra planet som möjligt att leva på.

Efter föreläsningen går publiken hem med en hel del ny information och inspiration som frammanar en känsla och vilja till förändring. Informationen bidrar även till att förstå vilka förberedelser som är ett måste för att företag och samhället i stort ska fungera så bra som möjligt.

Joel åtar sig även som moderator och konferencier.

Presentation

Joel Mellins erbjuder såväl utbildande föredrag som inspirationsföredrag. Både föredragen om klimat och miljö och de om hälsa ger praktisk och teoretisk kunskap samtidigt som de inspirerar till förändring på individnivå såväl som ute i samhället regionalt och globalt.

Joel är känd för att vara mycket tydlig i sin presentation och det är lätt att följa med i framställningen. Han tar fram det senaste från forskningen och utmanar till intressanta och högaktuella frågeställningar.

Joel Mellin har en master i fysik med inriktning på meteorologi från Lunds- och Köpenhamns universitet och han har i Lund också studerat bland annat näringslära. I sin masteruppsats “En analys av problematiken kring global uppvärmning för gymnasieskolan” undersökte han gymnasieelevers kunskaper i klimatfrågan. Efter det jobbade Joel fyra år som lärare i både Sverige och Norge och undervisade i främst naturvetenskapliga ämnen. Under den tiden anordnade han flera hälsoexpon, vilka fungerar som en hälsoutställning där folk får undervisning om hur de kan hålla sig friska.

Efter sin tid i Norge har Joel i mer än fem år jobbat som meteorolog på Sveriges Television och lärare i meteorologi på en flygskola i Västerås. Han har även varit hälsoambassadör, vasaloppsmeteorolog och har en ledarutbildning inom scoutverksamhet. Regelbundet deltar han i löp- och skidtävlingar och har nyligen också slagit sig in på författaryrket.

Föredragen anpassas efter behov och önskemål. Joel föreläser på svenska, engelska, norska och tyska.

Referenser

Meteorolog Joel Mellin höll i slutet av september 2018 ett mycket intressant föredrag för oss i Vadstena på ovanstående tema. Innehållet i och uppläggningen av föredraget vittnade om en synnerligen god och gedigen kunskap inom dessa ämnesområden samt om ett djupt engagemang för frågorna. Joels framförande var mycket professionellt samtidigt som det var lätt att förstå.
Gunilla Nyrén, kursansvarig vid Senioruniversitetet Motala Vadstena

Intressant, personlig och proffsig föreläsning som presenteras på ett lättsamt sätt
Anna Lindekrantz, Studieförbundet Vuxenskolan

Föreläsningen var mycket intressant. Vi fick mycket bra fakta i bilder, texter och förklaringar. Framförandet var tydligt och lätt att hänga med i. Bra med konkreta tips vad vi alla kan göra för miljön. Bra med översättning från engelska till svenska.
Karin Wikehult Andersson, kyrkosamfundet Equmeniakyrkan

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision