Fotograf
Andreas Gruvhammar

Organisation och ledarskapets förutsättningar

Johan Alvehus föreläser om ledarskap och organisationsfrågor i professionella och kunskapsintensiva organisationer inom både offentlig och privat sektor.

Johan har ett problematiserade perspektiv och ifrågasätter gärna våra vedertagna ”sanningar” och hur saker och ting i arbetslivet fungerar. Som föreläsare är Johan engagerande, intensiv och underhållande och hans föreläsningar kommer att få er att förändra hur ni tänker om ledarskap, styrning och både chefers och medarbetares arbete. Hans målsättning är att alltid våga beröra komplicerade frågor på ett pedagogiskt sätt. Efter att ha lyssnat på honom kommer ni att hitta nya frågor att ställa till er själva om er verksamhet!

Presentation

Johan Alvehus är professor i tjänstevetenskap vid Lunds universitet. Han har studerat en rad olika verksamheter, allt från revisionsbyråer och it-konsulter till skolan, HR-personal och verksamhetsutvecklare inom sjukvården, vilket gör det möjligt för honom att anpassa sina föreläsningar till en mängd olika sammanhang. Hans forskning fokuserar framförallt på ledarskap och styrning och hans utgångspunkt är att organisationens kärnverksamhet alltid måste stå i centrum för hur vi tänker kring organisering.

Johan har skrivit en lång rad vetenskapliga böcker och artiklar. Han utkom nyligen med boken The Logic of Professionalism (Bristol University Press, 2022) och han deltar ofta i samhällsdebatten.

Johan föreläser obehindrat på både svenska och engelska.

Exempel på teman och rubriker

 • Myten om det perfekta ledarskapet
 • Partnerships vs. corporate organisations
 • Professional development and leadership
 • Styrning av välfärdens professioner
 • Ledarskap och chefskap i praktiken
 • Förstelärare, professionalism och problem med ledarskap
 • Hur ser HRM-professionens framtid ut i Sverige?
 • Tillit och New Public Management
 • Hur leder vi egentligen verksamhet?
 • Vad säger forskningen om förstelärarna?

Referenser

”Hej! På VGRs chefsdag gjorde du ett stort intryck på mig då du vågade vara så ärlig. Jag skrattade när jag lyssnade, för det var så mycket jag själv kände igen av ångest och känsla av otillräcklighet i olika ledarroller. Det var toppenbra.”
Chef, VGRs chefsdagar

”Hej Johan! Lyssnade på din dragning på VGRs chefsdag häromdagen. Det var det bästa och mest underhållande jag hört på länge.”
Chef och deltagare på VGRs chefsdagar

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium