Intresseanmälan

Johan Åsard

Moderator och konferencier

Johan Åsard är framför allt känd som chef för Kalla fakta, TV4:s program för undersökande journalistik. Under sin tid som chef för Kalla fakta var han ansvarig för närmare 100 program, varav flera har prisbelönats internationellt och i Sverige, som Stora Journalistpriset och TV-priset Kristallen.

Nu är det möjligt att boka Johan som moderator, programledare eller konferencier.

Presentation

Som moderator är Johan Åsard en engagerande och underhållande samtals- och debattledare. I sina förberedelser kombinerar han den journalistiska metoden för faktabearbetning med en djup kunskap om dramaturgi och berättarkonst. Han älskar att ta sig an komplicerade ämnen och göra dem begripliga och spännande. Med lättsam ton och humor, men också med sylvassa frågor – när så krävs! – tar han både de medverkande och publiken i hand för att tryggt leda dem framåt.

En av Johan Åsards förebilder som intervjuare är den prisbelönte journalisten Stephen Sackur, programledare för BBC:s Hardtalk. En annan är radiomannen Ulf Elving, som med nyfikenhet och lättsam ton får samtal och intervjuer att lyfta.

Johan Åsard tar sig an uppdrag som rör politik (både rikspolitik och kommunala frågor), utrikespolitik, omvärldsfrågor, kultur och nöje, media, kost och hälsa, medicin, sjukvård, ekonomi, vetenskap och forskning, offentlig förvaltning och miljö. Med sin ämnesmässigt breda och rika bakgrund är han öppen för förslag inom de flesta områden som rör samhället eller tillståndet i världen, under förutsättning att han kan garantera högsta kvalitet. Han åtar sig också gärna rena personintervjuer.

Med sin 25 år långa erfarenhet av att producera TV-program engagerar sig Johan Åsard gärna i arbetet med att planera evenemanget, om uppdragsgivaren så önskar. Hans motto är alltid: publiken i fokus!

Johan Åsard har sin bakgrund i dagspressen som nyhetsreporter. Sedan 1994 arbetar han med TV. I rollerna som producent och redaktör har han arbetat med debattprogram som Kvällsöppet och Svart eller Vitt. Han har varit chef för Nyhetsmorgon i TV4 och har coachat flera av de mest kända programledarna i TV4, som Jenny Strömstedt och Tilde de Paula Eby. Han har producerat valprogram i TV4 inför riksdagsvalen. Som reporter och producent har han arbetat i över 20 länder, även i riskområden som Irak och Somalia. Han har producerat flera internationellt prisbelönta dokumentärer om bland annat Olympiska spelen, hedersmord, datorspelsindustrin och den internationella tobaksindustrin liksom intervjuer med internationella celebriteter som Madonna och Nelson Mandela. 

Idag arbetar Johan Åsard i eget företag som dokumentärproducent och moderator.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun