Föreläser om funktionsnedsättning, fördomar och mångfald

När Jonas Helgesson föddes trodde läkarna att han skulle dö. Det gjorde han inte. Däremot fick han en cp-skada. Han förutspåddes ett liv i rullstol utan att varken kunna gå eller tala. Så blev det inte heller. Idag har han gjort sig av med alla de 50 hjälpmedel hade, bland annat en rullstol. Jonas jobbar han sedan många år tillbaka som författare, föreläsare och ståuppare.

100 000-tals människor har blivit inspirerade av Jonas Helgessons uppskattade föreläsningar i vilka han bjuder på sig själv och på ett personligt och humoristiskt sätt berättar om hur det är att leva med en CP-skada. Han har skrivit flera böcker och blev känd för en större publik då han var med i musikalen Livet är en schlager. Hans föreläsningar blir ett oförglömligt möte som sätter spår och tänder hopp i varje människas hjärta. Jonas tar uppdrag som föreläsare och standup-komiker. Boka honom idag!

Presentation

I sina föreläsningar tar Jonas Helgesson avstamp i sin egen fortsatt skakiga resa genom livet, men landar i insikter som alla kan känna igen sig i. Genom sitt karaktäristiska sätt att blanda humor och allvar vill Jonas Helgesson påminna oss om att vara tacksamma över det vi har och kan – utan att förminska det som är jobbigt. Det viktigaste är inte att vara vanlig. Det är ju de udda exemplaren som har störst värde.

Jonas Helgesson har varit en flitigt anlitad föreläsare i 11 år. Han har stor erfarenhet att ta olika publiker vare sig det handlar om sjukhuspersonal, företagsledningar eller skolelever. Det som kännetecknar Jonas är hans otroliga förmåga att fånga publiken från första stund. Genom att varva stort allvar med mycket humor, och dela med sig av personliga berättelser från livet, blir hans föreläsningar en upplevelse man sent glömmer. I allt Jonas pratar om pekar han på tacksamhet mitt i eländet, hopp mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga.

Jonas Helgesson har skrivit flera böcker (bland annat Grabben i kuvösen) och är nu aktuell med boken ”Det är i alla fall tur att vi inte är döda”. Där han bland annat talar om hur det är att vara pappa och cp, men man får också följa honom i många vardagssituationer.

Exempel på teman och rubriker

Ett CP-bra liv
– en föreläsning om funktionsnedsättning, fördomar, mångfald
Vad är ett bra liv? Kan man leva fullt ut även om man har en allvarlig cp-skada? Kan man må bra även om man inte är vad samhället kallar frisk? Jonas Helgesson talar i denna föreläsning om funktionsnedsättning, fördomar och mångfald. Jonas Helgesson pratar om hur vi går från att bara tolerera varandra till att se olikheterna bland oss som välsignelser.

Jonas tar också upp frågor som: Vad är normalitet? Hur skapar vi en varm arbetsmiljö där alla känner sig inkluderande och sedda? Vad är fördomar och hur kan vi arbeta mot dem? Med en blandning av humor och allvar delar han med att sina egna erfarenheter hur han har blivit bemött och behandlad.

Vägen framåt
– inspirationsföreläsning om hopp, misslyckanden och förändring
Jonas Helgesson är mannen som aldrig ger upp. Trots att han är född med en cp-skada har han lärt sig gå, tala, köra bil och nu är han även pappa. I Jonas föreläsning blandar han humor och allvar och tar upp ämnen som inre motivation, att drömma och att sätta upp mål, och ge sig själv en andra chans när man misslyckas.

Han vill få oss att bejaka det liv vi har fått, fokusera på det vi kan, vara tacksamma och se det fina i tillvaron trots alla svårigheter. Han påstår också att alla människor är värda en comeback, även om man har misslyckats eller om livet inte blivit som man hade tänkt.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision