Fotograf
Stefan Edetoft

Skaffa ett superminne

Jonas är tvåfaldig världsmästare i minne och en flitigt anlitad föreläsare. Han har bland annat memorerat 100 000 decimaler på pi och hundratals slumpmässiga valnötter i kinesisk tv. Dessutom är han minst lika smart som en femteklassare och har vad som krävs för att bli miljonär.

Jonas von Essen gick från glömsk drömmare till tvåfaldig minnesvärldsmästare, en resa som verkar smått mirakulös.

Presentation

På bara ett och ett halvt år gick Jonas från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiensiska bilreklamer.

Våren 2018 nådde Jonas von Essen dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi! Hans minne har också gett honom en enorm allmänbildning som lett till storslam i både Muren, Smartare än en femteklassare och Postkodmiljonären!

Bakom den fenomenala minnesförmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem och samtidigt så underhållande att åhörarna på Jonas von Essens föreläsningar ofta viker sig dubbla av skratt.

 • Ta del av konkreta tekniker, övningar och minnestips som ger direkta resultat.
 • Jonas är känd för sina populära framträdanden, glimten i ögat och en pedagogisk stil som är mycket omtyckt. Han delar med sig av rebustekniker, minnesbilder och mycket annat.
 • Du kan komma ihåg precis vad du vill med rätt teknik. Låt dig inspireras av Jonas von Essens berättelse om hur han på egen hand utvecklade sitt minne från medelmåtta till världsklass.

Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tas de som lyssnar med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med en kycklingklubba i ögat kan hjälpa dem att komma ihåg precis vad de vill!

Jonas von Essen har även utbildat svenska lärare i minnestekniker och han vill att fler ska kunna ta del av teknikerna som förändrade hans liv. Både företag och organisationer kan ha stor nytta av hans unika kunskaper.

Exempel på teman och rubriker

Från medelmåttigt minne till världsklass
Upptäck hemligheterna bakom Jonas von Essens minnesframgång! I den här föreläsningen får du ta del av:

 • Hur du kan förvandla dig själv till en minnesmaskin
 • Färgsprakande redogörelse av minnestekniker
 • hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med kycklingklubba i ögat kan hjälpa dig att komma ihåg precis vad du vill!
 • Förundras och bli inspirerad av Jonas von Essens minnestekniker
 • Få aha-upplevelser och skrattsalvor

Jonas föreläsning är en fullkomligt unik upplevelse som både förundrar och inspirerar. Förutom att de är så fascinerande har hans minnestekniker en inbyggd underhållningsförmåga av sällan skådat slag. Förbluffande aha-upplevelser växlat med dånande skrattsalvor utlovas.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards