En mångkulturell framtid - Utmaningar och möjligheter

Josef Kurdman vänder och vrider på begrepp som integration, segregation, rasism och mycket annat med ödmjukhet inför sina bägge identiteter, den kurdiska och den svenska. Josef provocerar med sitt annorlunda perspektiv men för fram svåra och komplicerade frågor ansvarsfullt och övertygande, men framför allt på ett intressant och underhållande sätt.

Josef talar om effekten av att Sverige på några årtionden blivit ev av Europas mest mångkulturella länder. Huruvida mångfaldssamhället förblir berikande eller ansträngs till sammanbrott beror tveklöst på vårt förhållningssätt gentemot varandra, den realitet vi lever i och vad för framtida samhälle vi vill bygga, säger Kurdman.

Boka en föreläsning och låt er inspireras av Josef Kurdman.

Presentation

Sverige har på några få decennier kommit att bli ett av Europas mest mångkulturella länder. Att majoriteten av människor med invandrarbakgrund har lämnat sina forna hemländer för alltid är lika absolut som att amerikasvenskarna aldrig kommer att återvända till Sverige. Följaktligen är förverkligandet av den pågående integrationspolitiken av största vikt då de rådande klyftorna mellan svenskar och ”nysvenskar” har börjat få oönskade följder.

Utvecklingen är oroväckande eftersom det ur segregation föds utanförskap, gängbildningar och kriminalitet, vilket i sin tur allt oftare slutar med ängslan, fördomar och främlingsfientlighet.
– Josef Kurdman

Josef föreläser, utbildar och skräddarsyr integrationsprojekt inom skolvärlden, kommuner, stadsdelar, företag och olika myndigheter över hela landet. Han anpassar innehållet i föredragen efter kundens behov och önskemål, beroende på antalet åhörare, ålder och/eller etnisk, social eller kulturell bakgrund. Josef levererar kunskap, skratt och ett helt nytt sätt att se och förstå det mångkulturella Sverige.

Josef Kurdman är kurd och kom till Sverige som nioåring. Han är författare, skribent, föreläsare och har medverkat i ett antal radio- och tv-program. Han är flerfaldigt prisbelönad (erhållit Kulturpris mot rasism och främlingsfientlighet, Årets skolledare och Eldsjälspris).

Exempel på teman och rubriker

 • Integrations- och segregationsfrågor
 • Hederskulturer och hedersrelaterat våld
 • Dubbelindentitet hos invandrarungdomar
 • Ungdomar och kriminalitet
 • In- och utvandringsfrågor
 • Rasism och främlingsfientlighet
 • Islam
 • Skolmiljö
 • Barnuppfostran ur ett mångkulturellt perspektiv
 • Invandrarnas återvändandedröm till hemländerna och hur det påverkar barnen och ungdomarna

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB