Fotograf
Mia Wibacke Bornberger

Ledarskap i samspel

Att leda individer är en sak, att leda grupper en helt annan, säger Josi Lundin. Men hur bygger man ett jobbteam med bästa möjliga förutsättningar?

Josi Lundin har lång erfarenhet som organisationskonsult med bred erfarenhet att stödja företag, kommuner och myndigheter i att utveckla ledningsgrupper, chefer, medarbetare och arbetsgrupper.

Hennes specialområden är ledar- och grupputveckling samt kris- och stresshantering. Ett viktigt tema för Josi är ”ledarskap i samspel”.

Presentation

Josi Lundin har arbetat som utvecklingsstrateg på Arbetsgivarverket och som universitetsadjunkt i psykologi på Försvarshögskolan. Under åren på Arbetsgivarverket arbetade hon bland annat med strategiskt utvecklingsarbete gällande arbetsgivarpolitiska frågor hos de statliga arbetsgivarna, bland annat ledarutveckling och arbetsmiljöfrågor samt gav stöd till myndigheternas ledningsgrupper i deras utvecklings- och förändringsarbete.

”För mig är det en väsentlig skillnad att leda individer mot att leda grupper. Genom relationerna mellan gruppens medlemmar får också gruppen ett eget liv. Och våra känslor finns hela tiden närvarande i vårt agerande, det är därför viktigt att vi förstår de känslomässiga processer som påverkar oss i vårt samarbete. Det som intresserar mig i synnerhet är gruppens kraft och den makt som känslor har över vårt liv.”
– Josi Lundin

På Försvarshögskolan arbetade hon bland annat med handledarutbildning och med utveckling i koncepten UL och IL.

Josi har en beteendevetenskaplig utbildning inom psykologi och psykoterapi och var under åren 2012 – 2019 konceptansvarig för UGL på Försvarshögskolan. Hon medverkade då även i handledarutbildning och utveckling i koncepten UL och IL. Ett viktigt tema för Josi är ”ledarskap i samspel.

Exempel på några publikationer där Josi Lundin är författare eller medförfattare:

 • Ledarskapsmodellen – konsten att matcha individuella och organisatoriska förutsättningar (Studenlitteratur).
 • Att leda grupper – när resultatet beror på bra teamprestationer (Studentlitteratur).

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision