Fotograf
Mia Wibacke Bornberger

Ledarskap i samspel

Att leda individer är en sak, att leda grupper en helt annan, säger Josi Lundin. Men hur bygger man ett jobbteam med bästa möjliga förutsättningar?

Josi Lundin har lång erfarenhet som organisationskonsult med bred erfarenhet att stödja företag, kommuner och myndigheter i att utveckla ledningsgrupper, chefer, medarbetare och arbetsgrupper.

Hennes specialområden är ledar- och grupputveckling samt kris- och stresshantering. Ett viktigt tema för Josi är ”ledarskap i samspel”.

Presentation

Josi Lundin har arbetat som utvecklingsstrateg på Arbetsgivarverket och som universitetsadjunkt i psykologi på Försvarshögskolan. Under åren på Arbetsgivarverket arbetade hon bland annat med strategiskt utvecklingsarbete gällande arbetsgivarpolitiska frågor hos de statliga arbetsgivarna, bland annat ledarutveckling och arbetsmiljöfrågor samt gav stöd till myndigheternas ledningsgrupper i deras utvecklings- och förändringsarbete.

”För mig är det en väsentlig skillnad att leda individer mot att leda grupper. Genom relationerna mellan gruppens medlemmar får också gruppen ett eget liv. Och våra känslor finns hela tiden närvarande i vårt agerande, det är därför viktigt att vi förstår de känslomässiga processer som påverkar oss i vårt samarbete. Det som intresserar mig i synnerhet är gruppens kraft och den makt som känslor har över vårt liv.”
– Josi Lundin

På Försvarshögskolan arbetade hon bland annat med handledarutbildning och med utveckling i koncepten UL och IL.

Josi har en beteendevetenskaplig utbildning inom psykologi och psykoterapi och var under åren 2012 – 2019 konceptansvarig för UGL på Försvarshögskolan. Hon medverkade då även i handledarutbildning och utveckling i koncepten UL och IL. Ett viktigt tema för Josi är ”ledarskap i samspel.

Exempel på några publikationer där Josi Lundin är författare eller medförfattare:

 • Ledarskapsmodellen – konsten att matcha individuella och organisatoriska förutsättningar (Studenlitteratur).
 • Att leda grupper – när resultatet beror på bra teamprestationer (Studentlitteratur).

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg