Interkulturell kommunikation, mångfald, samförstånd - nycklar till förståelse

Genom kunskap om vad som är kulturellt betingat och vad som inte är det, har du möjighet att minska, eller till och med undvika, onödiga missförstånd.

I sina föreläsningar, workshops och utbildningar stimulerar Karin Sharma förmågan att förstå vad som är kulturellt och vad som inte är det samt ger kunskap, förståelse och de nödvändiga metoderna.

Hon belyser hur man ska kunna skifta perspektiv för att fördjupa sina insikter om olika kulturer.

Presentation

Karin Sharma är  interkulturell specialist och har arbetat i mer än trettio år med uppdrag inom näringslivet och offentliga sektorn i Sverige och i mer än tjugo andra länder.

Karin Sharma har en Master of Science från Florida State University 1978 i Organisationskommunikation med specialisering på Interkulturell kommunikation. Hon är född och uppvuxen i Venezuela med svensk mor och lettisk far. Mellan åren 1971 till 1979 bodde och verkade Karin i USA, och har en son som alltid varit amerikansk medborgare och som bor permanent i USA, Washington State.

Karin arbetar som freelance-konsult med Sverige som bas, och har hållit internationella seminarier på olika tema inom interkulturell kommunikation och ledarskap  i Grekland, Ungern, Tyskland, Österrike, Armenien, Spanien, Nederländerna, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Indien, USA, Ukraina, Serbien och Bosnien.

Karin är författare till boken ”Alla dessa kulturer…nycklar till förståelse” och General Cultural Awareness.

Uppdragsgivare har i dessa sammanhang varit bl.a. Tullverket, MSB, Tetra Pak, och Swedish International Training Center (Swedint), Stockholms internationella Handelshögskola

Exempel på teman och rubriker

 • Interkulturell kommunikation, mångfald, samförstånd
 • Interkulturellt ledarskap- att ta tillvara på mångfald i arbetsgrupper-Konsten att förstå och hantera kulturella skillnader
 • Bemötande av olika kulturer
 • Cultural Awareness
 • Förberedelser inför utlandsuppdrag

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun