Fotograf
Caroline Andersson Renaud

Navigera i förändring och hur du skapar vanor som stöttar vårt välbefinnande

Världen förändras allt hastigare, samtidigt som vår hjärnas utveckling går lika långsamt som den alltid har gjort. Med hjälp av lyckopsykologen Katarina Blom kan vi få förståelse för vad hjärnan behöver för att känna sig trygg, glad och produktiv. Katarina erbjuder även verktyg för att navigera förändring och för att skapa vanor som håller över tid – vanor som stöttar vårt välbefinnande.

Den röda tråden i Katarina Bloms föreläsningar och böcker  är frågan om mänskligt välbefinnande. Vad kan vi göra för att stärka oss själva och andra? Vad kan forskning och erfarenhet ge oss för råd?

Presentation

Katarina Blom brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar istället på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande.

På hennes föreläsningar får deltagarna tips för att lättare skapa förändring i vardagen och även prova på konkreta övningar för ökat välmående. Fokus handlar om hur vi kan stärka både oss själva och varandra, och efter föreläsningen har alla deltagare med sig konkreta verktyg för att skapa en positiv förändring.

Katarina Bloms TEDx-föreläsning ”You don’t find happiness, you create it!”har redan setts av miljoner människor.

Katarina släppte under 2022 boken ”Tillsammanseffekten – hur relationer stärker vår lycka, hälsa och motståndskraft” med den senaste forskningen om hur goda relationer kan vara avgörande för att vi ska må bra och leva länge. Hon är även medförfattare till boken ”Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi” samt boken ”Ensam eller stark – om hur vi skapar framgångsrika team”.

Exempel på teman och rubriker

Lycka på fullt allvar – vad är egentligen att må bra? Här avlivar Katarina myter om lycka och visar istället på vad vetenskapen har att lära oss om välbefinnande. Vad är det vi kan påverka – och vad är det vi inte kan påverka? Varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Och vilken faktor är egentligen mest viktigt för välbefinnandet? I denna föreläsning lär vis oss hur vi stärker oss själva och andra.

Välbefinnande via värderingar och vetenskap – Visste du att 45% av allt vi gör varje dag sker på ren rutin? Vilka rutiner och vanor är det som har störst effekt på vårt välmående? Och hur kan organisationens stärkande värdeord bli en integrerad del av arbetet med att skapa ett hållbart arbetsliv? I denna föreläsning tas organisationens värderingar ner från väggen och in i vardagen – vilka principer är det som guidar en värdebaserad beteendeförändring, både idag och på lång sikt?

Tillsammanseffekten – Kost, träning och sömn har länge varit grunden för god hälsa. Men nu pekar mer och mer forskning på att goda sociala relationer kan vara avgörande både för att vi ska må bra och leva länge. Det gäller både på och av jobbet! Tillsammans med psykologen Katarina Blom får vi inblick i människans evolution och en djupare förståelse för vår sociala hjärna och hur relationer påverkar inte bara vår hälsa och lycka, utan även vår motståndskraft i tuffa lägen. Vår hjärna är inte byggd för att bara vara lycklig och nöjd dagarna i ända. Men genom små steg i vardagen kan vi hjälpa den att stärka välbefinnandet – både vårt eget och andras. I denna föreläsning visar Katarina hur goda sociala vanor stärker oss långt mer än vi anar.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB