Programledare, manusförfattare och komiker

Klara Zimmergren engagerar, roar antingen som föreläsare, komiker eller när hon håller samman dagen som konferencier, moderator eller programledare.

Klara blev känd för den stora massan när hon tillsammans med Mia Skäringer medverkade i det banbrytande humorprogrammet Rollon i P3. Hösten 2007 översattes denna succe till tv-format, i SVT:s humorserie Mia & Klara (2007). Våren 2009 sändes den andra programserien om ”Mia & Klara” med i snitt ca 1 miljon tittare.

Klara Zimmergren bokas som konferencier, moderator, komiker eller föreläsare.

Presentation

Klara Zimmergren började sin karriär på Sveriges Radio P3, då i förmiddagsprogrammet Bossanova (1996-1998). Senare har hon medverkat i och legat bakom en rad produktioner för Sveriges Radio: P3 Apelsin, Christer i P3, Frihamnen i P4, Zimmergren och Tengby i P4 och senare, Zimmergren och Co – också den i P4 (2015). Under tre år gjorde hon tillsammans med Mia Skäringer det banbrytande humorprogrammet Rollon i P3. Hösten 2007 översattes denna succe till tv-format, i SVT:s humorserie Mia & Klara (2007). Våren 2009 sändes den andra programserien om ”Mia & Klara” med i snitt ca 1 miljon tittare. Humorduon tog hem TV-priset Kristallen för bästa humorprogram två år i rad.

Hösten 2009 och sommaren 2010 såg vi Klara i SVT som programledare för Djursjukhuset, ett engagemang som fortsatte hösten 2010. Men barnen ville ha mer av Klara och hon fortsatte sedan med serien ”Bästa vännen” också den för SVT:s barnkanal. Klara Zimmergren har också gjort TV tillsammans med Henrik Schyffert i TV-serien ”Dom kallar oss roliga” för Kanal 9. Klara hade också flera humorroller i TV-serien ”Sommartider” för TV3. På långfilmssidan spelade Klara ” Ulfs fru ” i Kvarteret Skatan reser till Laholm (2012) och sågs också i en roll i Bäst Före (2013).

Sommaren 2012 sommarpratade Klara i P1.Denna gång var ämnet barnlöshet, ett program som var det årets mest avlyssnade bland sommarpratarna.

Klara har ett mycket stort djurintresse och pratar ofta om sina båda hundars stora påverkan på hennes liv. Kärleken till hundar resulterade i Hundland i P1( 2013), en ömsint radioserie om hundens betydelse för människor.

Exempel på teman och rubriker

Längtan bor i mina steg
En lättsam men gripande föreläsning om när livet inte blir som man tänkt sig. År 2012 var Klara sommarvärd i P1 Sommar, när programmet tonade ut, var Klaras mejlkorg nästan full av människors berättelser. Ämnet var barnlöshet. Att vänta och längta alldeles för länge på ett barn. En resa som för Klaras egen del efter många år landade i en adopterad son. Trots att det inte borde vara någon skam i att ha svårt att bli förälder så är det många gånger ett tabubelagt ämne.

Människor som går igenom ofrivillig barnlöshet måste inte bara ta sig igenom besvikelser , de skall också förhålla sig till en ibland lite ”klumpig” och oförstående omgivning. Klara Zimmergren belyser hur man bäst bör hantera ämnet när man är den som längtar men ger också tips om hur man som anhörig eller anställd inom vården kan göra processen lättare.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium