Föreläsare, Författare, Husfilosof

Klas Hallberg är en naturbegåvning med sällsynt förmåga att skapa kontakt med sina åhörare. Han har de senaste tjugo åren föreläst för hundratals organisationer och företag. Han är en av de fåtal estradörer som fångar intresset hos all slags publik. Han har utsetts till Årets talare flera gånger och är ständigt aktuell med nya teman och infallsvinklar.

Klas Hallberg vill med sina föreläsningar och humor hjälpa företag och organisationer att få syn på vad som är angeläget och få dem att våga göra det. Han hjälper deltagarna till insikter genom att de får skratta och bli berörda.

Presentation

Klas Hallberg bjuder på tänkvärd underhållning med mycket skratt. Efter 20 år som professionell föreläsare är han ett slipat kommunikationsverktyg och 100% relevant i varje sammanhang.

Sedan 2015 är Klas Hallberg husfilosof på Sveriges Radio, P4 Extra. Med stor portion sunt förnuft, humor och värme delar Klas med sig av reflektioner över stort och smått. Under sin långa karriär som föreläsare och infotainer har Klas även satt upp en rad egna shower med tänkvärd underhållning.

Klas Hallberg har också skrivit en rad böcker. Nu senast ”Varför växer gräset?” Övriga aktuella titlar är “Hångla mer!”, “YCDBRALAI (You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot)” och “Hedra mysteriet – mindfulness på Värmländska”.

I hela sitt yrkesliv har Klas drivits av en huvudsaklig idé: att organisationer behöver göra sig relevanta för sina kunder/användare/brukare. Givetvis speglar denna idé hur Klas själv förhåller sig till sina uppdrag – Han anpassar sina föreläsningar efter tillfället och publiken.

Exempel på teman och rubriker

Bemötandets magi
– om vardagligt ledarskap
En vidrig sanning är den – men ändå sann: Vi leder varandra genom vårt sätt att bemöta varandra. En riktigt rolig föreläsning om hur vi faktiskt påverkar vår omgivning med vårt sätt att bemöta andra i vardagen.

Personlig effektivitet
Om att ta eget ansvar för att få saker gjorda. En lömsk föreläsning där medarbetarna skrattar sig till den obehagliga insikten att de är inblandade själva i sina egna liv.

Mask – Mört -Gädda
– om entreprenörskap och affärsmannaskap
En fruktansvärt enkel metafor som ger väldigt tydliga förhållningssätt för framgång. Man gräver mask och agnar med den för att fånga mörten, som man sedan lockar gäddan med. Om att gilla att gräva mask – och även komma ihåg att det ska upp gäddor i båten också!

Prestera bättre och må bättre
Det finns en ganska vanlig föreställning om att man antingen får prestera eller må bra. Den här föreläsningen hamrar på ren värmländska in det uppenbara: vi kan och ska BÅDE prestera OCH må bra.

Att göra det omöjliga möjligt
Vi tar oss ut i fältet av möjligheter och upptäcker dem i vardagen. Vi gör oss av med begränsande föreställningar och älskar äventyret. Det här är en riktig rock´n roll-föreläsning om att spränga gränser. Yes!!

Referenser

Klas är en fantastisk inspiratör med stor närvaro och hög energi! Att han dessutom toppar detta med egna berättelser som träffar rak i hjärtat och att han lyckas anpassa budskapet efter bolagets och åhörarnas behov är unikt i sitt slag! Kombinationen av humor och blodigt allvar tillsammans med högt tempo samtidigt som man får möjlighet till eftertanke, gör att alla borde få en chans att hångla mer med Klas Hallberg! 450 personer som ger stående ovationer kan inte ha fel – fenomenalt helt enkelt!
Vice VD, Tre

Klas levererade ett budskap om att utmana sina invanda tankegångar, samt sätt att vara och agera, som passade perfekt i en situation där vi gjort en omfattande omorganisation och arbetar på ett helt nytt sätt mot våra kunder. Han levererade dessutom detta budskap med en enorm portion humor som både fick publiken att vika sig dubbel av skratt och faktiskt gjorde det lättare att ta till sig ett i grunden mycket allvarligt och genomtänkt budskap. Jag kan varmt rekommendera Klas som föreläsare!
VD, Pfizer Sverige

På ett väldigt seriöst sätt blandade Klas humor och allvar så att våra högsta chefer både kom till insikter och hade otroligt roligt. Ett fantastiskt föredrag.
VD, Loomis Sverige

Klas föreläsning var underhållande med en allvarlig underton, gapskratt varvades med allvar. Mycket av det som sas på scen bar jag med mig länge efteråt. Klas är fenomenal att få fram sina budskap och att fånga publiken.
Informationschef, Ving Sverige

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

Ingemar Gustavsson, Actemium

"Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

Fredrik Göransson, Nine Yards