Intresseanmälan

Lars-Johan Åge Författare, Professor & Författare

Att samarbeta och hitta en gemensam väg framåt - Förhandlingsteknik som fungerar

Att samarbeta och hitta en gemensam väg framåt är den största framgångsfaktorn i mänsklighetens historia. Förmågan att komma överens är alltid lika avgörande och alltid lika aktuell för alla organisationer.

Oavsett om vi är ledare, träffar kunder i en säljroll eller vill komma överens med tonåringen eller vår partner hemma vid köksbordet så är målet detsamma: Att hitta en gemensam väg framåt. Inte alltför sällan betyder det att vi ska komma överens med någon som ibland tycker annorlunda. Denna föreläsning besvarar hur vi lyckas med detta. Lars-Johan Åge har funnit framgångsfaktorerna och ett sätt att kommunicera dem som leder till en varaktig beteendeförändring.

Presentation

Med den vetenskapligt grundade modellen ”Världens bästa medarbetare” får ni:

 • Ett unikt och effektivt sätt att nå en gemensam väg framåt i alla tänkbara typer av situationer.
 • Tips på hur denna metodik maximerar innovationskraften när olika människors perspektiv möts.
 • Veta hur vi blir en bättre ledare när vi lyckas förena medarbetares olika perspektiv och agendor.
 • Veta vilken attityd, vilka förberedelser och vilken kommunikation som är avgörande för samarbeten som har målet Happy-Happy!

Efter föreläsningen kan medarbetare påbörja en lärandeprocess som leder till bättre samarbeten och mer värdeskapande. Genom att bli bättre på att komma överens bygger vi samtidigt starka förtroendebaserade relationer. I denna föreläsning finns den perfekta kombinationen av inspiration, underhållning och nytta.

Lars-Johan Åge är en av världens främsta forskare inom förhandlingsområdet och han har inte bara hittat framgångsfaktorerna för att komma överens med vem som helst, han kan också förmedla dem på ett sätt som gör skillnad i människors liv.

Han har arbetat med FBIs gisslanförhandlare och svenska polisens insatsstyrka. Han har också analyserat mönster hos världens bästa förhandlare inom gisslansituationer, affärer och diplomati. Nu gör han framgångsfaktorerna tillgängliga för en bred publik.

Exempel på teman och rubriker

Konsten att komma överens
Föreläsningen ”Konsten att komma överens” ger nycklarna till framgångsrik kommunikation. Oavsett om det gäller relationen chef-anställd, säljare-kund eller mellan medarbetare är hemligheten för att komma överens och få till en lyckad lösning densamma.

Föreläsningen bygger på forskning och vetenskapliga experiment inom psykologi, beteendevetenskap och ekonomi och illustreras med exempel som alla i affärsvärlden kan känna igen sig i och skapar:

1. Bättre samarbete internt
Kostnaderna för att inte komma överens i den egna organisationen eller i teamen kan bli gigantiska i form av missade möjligheter, sämre trivsel och sämre utväxling på organisations idéer.

2. Högre innovationskraft
Att maximera innovationskraften innebär att människor med olika perspektiv och olika agendor ändå kan mötas och hitta gemensamma vägar framåt.

3. Mer värdeskapande
För ett maximalt värdeskapande krävs samarbeten med kunder, medarbetare och i nätverk och även här är målet happy-happy.

4. Färre missade möjligheter
Forskning visar att även rutinerade förhandlare ofta ”lämnar pengar kvar på bordet” utan att de ens vet att de missat värdefulla möjligheter.

5. Effektivare ledarskap
Att leda andra framgångsrikt innebär att kom överens även med de som har andra perspektiv och andra agendor. Både mellan chef-chef och chef-medarbetare.

Referenser

En perfekt kombination av inspiration, underhållning och affärsnytta!
Senior Advisor, Nordea

Vi har anordnat Effect-dagarna i sju år och Lars-Johan Åge är den bästa föreläsare vi anlitat. Faktum är att vi anlitade honom två år i rad… på medlemmarnas begäran. Det har aldrig hänt förut!
Arrangör av Effect

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun