Intresseanmälan

Lasse Mattila

Ämnen Barn & Ungdom

Att bygga bärande relationer

Lasse Mattila är socionomen som brinner för att förebygga utsatthet och utanförskap bland barn och unga. Med bakgrund i ett maskrosbarns uppväxt i Finland tog drömmen om en fotbollskarriär Lasse till proffslivet i Sverige, Norge och Brasilien.

Lasse tar uppdrag som föreläsare och handledare.

Vill du veta mer om Lasse Mattila och hans föreläsningar? Kontakta oss på Skillspartner så berättar vi mer.

Presentation

Idag har Lasse över tjugo års erfarenhet av arbete med och för barn och unga i utsatta livssituationer. Han har arbetat i skolans värld som kurator, inom socialtjänsten samt även suttit i ledningsgrupper med ansvar för sociala frågor.

Under sina föreläsningar delar Lasse Mattila med sig av sina samlade livs- och yrkeserfarenheter och bjuder på ett unikt sätt, bland annat med hjälp av musiken, på både fakta, verkliga exempel och konkreta råd om hur vi vuxna kan göra skillnad i våra barn och ungas liv. Lasse synliggör utanförskapets mänskliga och samhällsekonomiska kostnader, och påvisar med konkreta exempel hur vi kan både bryta och förebygga utsatthet och utanförskap.

Som ledord i sitt arbete har Lasse Mattila mod, hängivenhet och kompetens, och med sitt helhetsperspektiv gör han skillnad som medmänniska, handledare och föreläsare.

Föreläsningarna kan anpassas till önskad målgrupp, allt från politiker och förvaltningschefer, till socialarbetare och lärare eller föräldrar och idrottsledare. En föreläsning med Lasse Mattila lämnar ingen oberörd och inspirerar oss att vilja vara en viktig vuxen för våra barn och ungdomar. På riktigt.

Lasse är också författare till böckerna Att förebygga livslångt utanförskap (2012) och Att bygga bärande relationer (2015) och har även släppt musikalbumet På riktigt för dig (2015).

Referenser

En härlig blandning mellan statistisk fakta, verkliga exempel, och gripande musik med starka texter.
Åhörare, Hallsberg

Jag måste bara säga att jag hört mycket genom åren.. sett en del och lyssnat oerhört.. men aldrig hört en person som kan framhäva sitt budskap, fånga upp ett intresse och ge saklig kunskap på det sätt som Lasse Mattila. 

Mycket levande och intressant föreläsning som väcker många känslor.
Åhörare, Falkenberg

En föreläsning som ger energi att fortsätta kämpa för barn och ungdomar.
Åhörare, Stockholm

En underhållande föreläsning som blandat lättsamhet med allvar.
Åhörare, Uddevalla

Mycket stark, lärorik, intressant och viktig föreläsning.
Åhörare, Stenungssund

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg