Intresseanmälan

Lennart Ekdal

En moderator som alla kommer till tals med

Lennart Ekdal har en gedigen erfarenhet av att leda olika debatter och seminarier och har modererat ett stort antal uppdrag med varierande inriktning för Sveriges närings- och samhällsliv.

Lennart Ekdal har fått Stora Journalistpriset med motiveringen ”Intervjuer och reportage med bett, insikt och humor”. Det är något av Lennarts kännetecken, att hantera även tunga makthavare respektlöst och med glimten i ögat.

Presentation

Lennart Ekdal har också vid tre tillfällen blivit utsedd till Sveriges bäste ekonomijournalist i radio/TV.
Lennart tar gärna uppdrag med så stort journalistiskt innehåll som möjligt. Hans breda bakgrund inom ekonomi, politik och relationer gör att han kan hantera de flesta ämnen. (Lennart säger dock själv, i alla blygsamhet, att trädgårdsskötsel och gör-det-själv kan göras bättre av andra…)

Som debattledare och moderator är Lennart Ekdals styrka att skapa en tydlig struktur på ämnet eller diskussionen; en röd tråd genom hela evenemanget ur ett journalistiskt perspektiv.

Lennart Ekdal är rätt person för att sätta fart på tunga ämnen. Han leder debatterna med en lättsam ton, samtidigt som han är påläst och drivande. Han vet också att anpassa sin framtoning och frågestil till deltagarnas mediavana.

Bakgrund
Lennart Ekdal har arbetat med tv sedan 1985, inom ekonomi, politik och relationsfrågor. De senaste femton åren har han varit på TV4 som reporter och programledare, bland annat med intervjuserien ”Ekdal”, debattprogrammet ”Svart eller Vitt”, ett flertal valprogram med debatter och partiledarintervjuer, och senast ”Hetluft” tillsammans med Malou von Sivers.

Lennart har också producerat ett antal dokumentärer, bland annat ”10 dagar som skakade Sverige”, ”Sämst i klassen” och ”Den djävulska marknaden”.

Efter journalisthögskolan började Lennart arbeta på Östgöta Correspondenten som nyhetsreporter. Senare blev han ekonomireporter, först på Dagens Nyheter och därefter Aktuellt.

Referenser

Lennart Ekdal är sakkunnig, påläst och humoristisk. Han är duktig på att kunna knyta an till varje föreläsare samt att få med sig publiken. Han är en ödmjuk auktoritet.
Kommunförbundet Skåne

Höll ihop dagen på ett förträffligt sätt. Vågade ställa ”vassa” frågor.
Exportrådet

Politisk fingertoppskänsla. Han vågar sätta de rätta frågorna.
Samhall AB

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision