Ledarskap och förändringsledning i praktiken

Lennart Jangälv har som Vd och konsult gedigen erfarenhet och kompetens att arbeta strategiskt, leda, planera och genomföra förändringsarbete och lyckade Turn Arounds. Lennarts styrka är att snabbt se helheter, analysera och skapa handlingsplaner. Han har internationell erfarenhet som ledare av verksamhet i tjugotalet länder.

Framgångsrika affärsverksamheter har en sak gemensamt: de har lyckats identifiera vad som är viktigt för kunden, klienten eller konsumenten och levererat ett koncept som tilltalar och tillfredsställer detta. Lennart Jangälv har införlivat kundperspektivet i flera stora verksamheter. Numera lär han även ut hur du ser på affärer med kundens ögon.

Lennart Jangälv är även strategisk rådgivare till ett antal Vd och GD.

Presentation

Lennart Jangälv har gjort flera bolag till vinstgenererande och kundfokuserade verksamheter. Han slår gärna ett slag för värdet av att se verksamheter med kundens eller konsumentens ögon och i hans föredrag får du råd om hur du ska se dina kunder.

Lennart var VD:n och koncernchefen som stod inför en tuff utmaning. Han fick i uppgift att vända bolaget SL, Storstockholms Lokaltrafik, från att vara en verksamhet som varken nådde fram till sina pendlare eller var lönsamt till att bli en kundfokuserad verksamhet som gör vinst. Han lyckades.

Förutom att ha varit ledare på SL har Lennart Jangälv utvecklat IKEA-gruppens restaurang- och matbutiksverksamhet i 23 länder. Han har även varit VD för Högskolerestauranger eller det s.k. HÖRS. Lennart Jangälv är utbildad ingenjör och marknadsekonom och har varit officer.

Den varierade bakgrunden och åren som ledare har gjort att Lennart Jangälv har lärt sig värdet av att skapa förutsättningar för ett positivt klimat och kreativa lösningar. Hans föreläsningar syftar till att du och dina medarbetare ska få redskap till att väcka ett engagemang dels inom verksamheten – ni har alla mycket att ge (!) – och dels hos kunderna. Kunder och konsumenter som känner sig sedda och hörda blir mer engagerade i det ni gör.

Lennart Jangälv vill, snarare än att erbjuda färdiga föreläsningspaket, utgå ifrån din verksamhet. Därför anpassar han föreläsningarna efter dina önskemål och behov.

Lennart har oerhört lätt för att få kontakt och skapa dialog med åhörarna. Han ger konkreta exempel på nuläge och önskad position, samt olika sätt att förflytta sig till önskat läge. Hans föreläsningar kan bla belysa:

 • hur man skapar positiv kraft i organisationen och får ett samspelt lag
 • hur man gör för att kartlägga organisationens förmåga att uppnå målen
 • hur man skapar en samsyn, förståelse och energi
 • hur man skapar ett gemensamt engagemang i den egna organisationen
 • hur man genom att ta in kunskaper från andra branscher kan lösa olika utmaningar.

Exempel på teman och rubriker

 • Organisationsutveckling
 • Ledarskap
 • Förändring och förändringsledning
 • Effektiviseringsprocesser
 • Medarbetarskap och teamutveckling
 • Strategier – att gå från strategi till handling och resultat
 • Mål, drivkrafter och resultat
 • Effektiva utvecklingssamtal

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium