Intresseanmälan

Lennart Wallander Trendanalytiker och omvärldsbevakare

Trender inom mat, dryck & måltider

Är du nyfiken på nästa trend inom mat och dryck? Lennart Wallander är känd för att förutspå trender inom mat- och dryckesvärlden, och har farit land och rike runt, utforskat nya mataffärer, varit på andra sidan jordklotet och provat mat och dryck.

Lennart är en van talare, och har en unik inblick i vad som händer inom mat­ och dryckes­branschen. Mat och dryck är lika föränderligt som mode. Det ökande intresset för vad vi äter och dricker har drivit på utvecklingen av nya behov och lösningar, där det som var acceptabelt igår kan vara helt ifrågasatt imorgon. Vi blir mer medvetna, effektiva och upplysta, men också mer njutningssökande och hungriga på upplysning. Berätta vad du äter och jag ska säga dig vem du är.

Presentation

Lennart Wallander har under dryga 20 år föreläst om matvärldens utveckling. Han använder många konkreta exempel och målande bilder från olika marknader, och visar på framtiden redan är här, den är bara ojämnt fördelat just nu. Föreläsningen innehåller flera korta filmer som får åhöraren att känna sig ”på plats” och ger energi till rummet.

Ofta används föredraget som kunskapshöjning för marknadsavdelningar, inspiration inför nytänkande och innovation, samt som omvärldsorientering vid samlingar av kunder och leverantörer.

Lennart Wallander är VD för Sveriges enda kommunikationsbyrå fokuserad på mat, dryck och måltider. Sedan 1998 har inriktningen varit att hjälpa företag inom måltidsvärlden med sin kommunikation, omvärldsbevakning och innovation.

I sitt yrke får Lennart en unik utblick för vad som händer inom mat och dryckesvärlden. Med kontinuerliga resor till världens storstäder håller han sig à jour med vad som händer där det händer och tar löpande med nya spaningar hem. Varje år resulterar det i en Trendspotting som redovisar de mest aktuella trenderna från hela världen.

Lennart Wallander har stor erfarenhet av att föreläsa och leda workshops. Han har talat för allt från 3 personer på IKEA till 600 personer på Konsumentföreningen Stockholm. Hans presentationen kör på i full fart i 55 minuter, sedan tar han gärna en frågestund. (Vid mindre grupper <100 får alla en anteckningsbok med alla slides och fördjupande länkar.)

Exempel på några kunder;
Har talat ett otal gånger på Gastro Nord, Gastro Summit, Easy Fairs etc. Bland kunderna finns bland annat ICA, Statoil/circle K, Arla, LRF, SIA glass, Sundquist, Taco Bar, IKEA, KsF Sthlm, Semper, Reitan.

 

Exempel på teman och rubriker

Föreläsning: The Great Re-start: New World, New Rules – Trendspotting 2023 (uppdaterad varje år)
T
rendspaning om mat, dryck och måltider
Trendspotting är ett ca 60 min långt föredrag som byggs upp med många konkreta exempel och filmer från olika marknader. Trendspaningen kan användas på en konferens, som en kickstart på innovationsövningar eller som introduktion på en workshop.

Never let a good crises go to waste.
-Winston Churchill

Genom historien är det vid kriser som vi tänkt nytt, gjort annorlunda och tagit ut andra riktningar. När vi nu efter pandemin befinner oss i en värld med krym- pande ekonomi, politiska oroligheter, eskalerande klimatförändringar, brist på arbetskraft och föränd- rade attityder så fungerar inte längre det beprövade. Vi behöver förändring och innovation. Bara så kan vi fortsätta som tidigare.

Det är nya tider, det är nya vanor, det är nya möjligheter. Det är dags för omstart.

Trendspotting 2023 är ett föredrag på ca 60 min inkl Q&A som byggs upp med många konkreta exempel och filmer från olika marknader.Trendspaningen kan användas på en konferens, som en kickstart på innovationsjobb eller som introduktion på en workshop.

Till ”The Great Restart” har finns en tryckt anteckningsbok med hela presentationens bilder, korta summerande texter och länkar för fördjupning. Denna ingår till alla åhörare, men vi reserverar oss för detta till grupper över 100 pers. En PDF av anteckningsboken kan skickas ut till webinarier.

Läs mer om>> 2023 THE GREAT RESTART

Teknik: Föreläsningen bygger delvis på klar-görande exempel i bild och film, och kräver därför en bra skärm eller projektion. Det är en fördel om rummet går att släcka ned så att bilderna framträder. För filmerna krävs högtalare. Lennart tar med en egen dator Macintosh med adapters för HDMI och VGA. För ljudet krävs HDMI eller Phono-kabel 3,5 mm (som vanliga hörlurar). Föredraget går också att arrangera som ett webinarium via olika tekniska plattformar.

WORKSHOPS
Utifrån Trendspaningen kan Lennart Wallander bygga på med en Workshop för att ta fram idéer till nya produkter och koncept. Vi jobbar vidare i grupp för att utröna hur trenderna kan påverka ert företag. Finns det möjligheter till nya produkter eller kampanjer, eller finns det hot runt hörnet som måste beaktas? Programmet inklusive föreläsning är totalt en halv dag. Vi dokumenterar de bästa idéerna och levererar resultatet sammanställt i en idébok. Tidsåtgång: Halvdag för Föreläsning + Workshop.

SKRÄDDARSYDDA FÖREDRAG
Lennart Wallander kan även anpassa presentationen till ett specifikt ämne. Han har gjort trendspaningar sedan 2003 och har material att ösa ur. Utifrån era behov kan Lennart sätta ihop en föreläsning inom ett visst ämne. Ge oss en förfrågan om vad du vill att det ska handla om, så återkommer vi med en offert.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards