Intresseanmälan

Linus Kvarnhammar Cybersäkerhetsexpert & Etisk hackare

Hur lätt är det att bli hackad?

Linus är en oberoende cybersäkerhetskonsult och professionell hackare. Han var en av fyra hackare som medverkade i serien ”Hackad” som släpptes på SVT hösten 2021.

Med över 20 års erfarenhet inom IT-branschen, varav de senaste 10 åren har ägnats åt penetrationstestning är Linus en erkänd expert inom sitt fält. Hans huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att stärka företags cybersäkerhet genom att utföra tekniska säkerhetsgranskningar.

Presentation

Företag kan lätt bli lite godtrogna och lita på att den interna IT-miljön är säker. Så är oftast inte fallet. Om en hackare får tillgång till en dator som är uppkopplad till ett företag kan hackaren enkelt ta över hela företagets nätverk inom loppet av bara några timmar. Linus Kvarnhammar menar att det bästa företag kan göra är att satsa på effektiva säkerhetsprocesser. Företag måste tänka i stegen ”prevent, detect and respond”. På detta sätt kan säkerhetshot och risker undvikas.

Det första steget är att minimera behörigheter och inte tilldela samtliga mer behörighet än absolut nödvändigt. På detta sätt förhindras och minimeras säkerhetshot. Skulle hot ändå uppstå måste det finnas åtgärder på plats som upptäcker hot och intrång så snabbt som möjligt. I sista hand handlar det om att ha specialister till hands i form av ett säkerhetsteam som svarar på attacken eller hotet.

I sina föreläsningar delar Linus Kvarhammar med sig av konkreta tips för förebyggande arbete genom att identifiera sårbarheter. Han berättar om en del av de mest intressanta hacken och lär dig vilka olika vägar hackare kan välja för att ta sig in i ditt företag eller din organisation och täpp till hålen. Framför allt fokuserar han på hur företag, organisationer och privatpersoner kan skydda sig mot dessa hot.

Exempel på teman och rubriker

Under 2021 sände SVT en TV-serie kallad ”Hackad”, där fyra professionella hackare utförde olika uppdrag mot både allmänheten, kändisar och företag. Trots att alla inblandade hade godkänt sin medverkan, var de omedvetna om exakt vad som skulle hända och när. Linus, en av de fyra hackarna från serien, kommer under denna föreläsning att dela med sig av några av de mest fascinerande hacken som visades på TV. Han kommer även att diskutera de lärdomar vi kan dra av dessa händelser.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg