Intresseanmälan

Maria Rooth

Bryta isen - pusselbitarna till framgång

Vad är det som skiljer någon som når sina mål mot någon som faller kort – gång på gång? Utan tvekan är den mentala biten en avgörande faktor.

Maria Rooth är en av Sveriges framgångsrikaste ishockeyspelare genom tiderna, invald 2015 i Internationella Hockeyförbundets Hall of Fame. Hon föreläser om sina pusselbitar till framgång som går att applicera i alla sammanhang. Maria ger exempel från sin karriär, där tankens kraft, drivkraft och passion, samt en talang för att arbeta hårt tagit henne långt. Genom sin resa vill hon inspirera andra att drömma stort och nå sina mål.

Presentation

Maria Rooth har en lång internationell hockeykarriär bakom sig med mängder av landskamper (265 st) och en hel del medaljer. Med en passion för sporten och stora drömmar, har Maria fått kämpa för att ta sig fram i en mansdominerad och machopräglad  idrott där kvinnor inte har en självklar plats. Högt uppsatta mål, enormt mycket träning och en vilja att bli bäst resulterade i många lärdomar och framgångar hon gärna berättar om i sin inspirationsföreläsning.

Som fd elitidrottare vet hon vad som krävs för att nå framgång: ett effektivt självledarskap. Det handlar till stor del om förmågan att styra sina tankar och beteenden mot uppsatta mål. Maria ger i sina föreläsningar konkreta verktyg till hur man kan utveckla sin förmåga att leda sig själv genom bland annat att ha ett mål i sikte för att veta vart man är på väg, vilket hårt och fokuserat jobb som krävs för att nå dit man vill komma, och den mentala inställningens betydelse för möjligheterna att nå förändring och nå sina mål. Då karriären har varit kantad av många strukturella hinder som ensam tjej i en mansdominerad idrott, så präglas också föreläsningen av tankar kring jämställdhet och inkludering.

Maria Rooth är idag egenföretagare där hon bland annat jobbar som föreläsare, äger och driver hockeyskolor samt säljer kläder. Maria har även uppdrag som expertkommentator i tv.

Maria Rooth. En av Sveriges framgångsrikaste ishockeyspelare genom tiderna, invald 2015 i Internationella Hockeyförbundets Hall of Fame. Föreläser om sina pusselbitar till framgång som går att applicera i alla sammanhang.

Efter 265 landskamper la Maria Rooth skridskorna på hylla. Idag jobbar hon som inspirationsföreläsare, driver sommarhockeyskola för tjejer, anordnar minihockeycamps över hela Norden, säljer tjej- och damhockeykläder samt är hockeyexpert för SVT.

Exempel på teman och rubriker

 • Drivkraft som blir en urkraft
 • Tillit till sig själv
 • Sätta mål
 • Motivation att göra jobbet
 • Med- och motgångar
 • Fokus och total hängivenhet till uppgiften

 

Referenser

Har ni inte redan bokat en föreläsning med Maria Rooth, så gör det! Publiken i Kristinehamn fick följa med Maria på hennes fantastiska resa i en killdominerad hockeyvärld, en tuff resa som ger WOW-känsla. Vilken resa, vilken karriär! Vi fick vi lära oss att med tålamod och envishet så kan vi nå våra mål.
Maria gav ung som gammal inspiration att tro på sig själv och att våga prova, men också konkreta handfasta tips hur man faktiskt kan göra för att komma vidare. Oavsett mål, ger Marias föreläsning pepp och inspiration att ta sig an utmaningar och våga tro på sig själv.

Även om Marias utgångspunkt är idrott, så kan man lätt applicera budskapet och inspirationen på andra arenor. Maria är en fantastisk förebild. Vi hoppas verkligen att Maria kommer till Kristinehamn fler gånger.
Jämställdhetsstrateg, Kristinehamns kommun

Vi anlitade Maria som föreläsare på en konferens för en tid sedan. Hon fick den otacksamma tiden, sist ut på eftermiddagen sista dagen. Men så himla lyckat det blev. Utan att veta om det knöt hon ihop säcken för allt vi pratade om de där två dagarna. Målfokusering, vara rätt förberedd för att ta kliv framåt, nå resultat genom att göra nya saker på nya sätt, inte ge upp av motgångar. Maria pratade hockey-termer, men allt gick verkligen att applicera på business och sälj! Jag tvekar inte att rekommendera alla som får chansen att lyssna på Marias inspirerande föreläsning. Hon har lyckats lägga sitt pyssel rätt för att nå precis dit hon vill. Hon är glad, varm och pratar stolt om sin sport och sitt ”jävlaranama” på ett otroligt ödmjukt sätt. Tack Maria!
Senior Project Manager, Lindab Ventilation AB

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision