Intresseanmälan

Maria Wetterstrand Grön politisk debattör & skribent, fd riksdagsledamot & språkrör för Miljöpartiet

Omvärld, framtid, trender och retorik som fungerar

Under Maria Wetterstrands nio år som språkrör ökade Miljöpartiets popularitet, medlemsantal och väljarstöd, och hon var en starkt bidragande orsak till att Mijöpartiet 2010 gjorde sitt bästa val någonsin. Idag arbetar Maria med att skriva, föreläsa och debattera om allt från ledarskap till politik. Sedan våren 2017 arbetar Maria på konsultföretaget Miltton, och sedan 2021 som vd för Miltton Europe.

Presentation

Maria Wetterstrand är erkänt duktig som moderator och anlitas även för föreläsningar, tal, debatter och seminarier. Maria är en väldigt uppskattad föreläsare som med stort engagemang och målande erfarenheter från sitt liv inspirerar till både eftertanke och handling.

Maria Wetterstrand är särskilt engagerad inom miljö- och klimatpolitiken, småföretagarfrågor, skolpolitik och frågor som rör öppenhet och mångfald.

Hon har turnerat på universitet och högskolor med två olika föreläsningar om klimatpolitik. Maria har sedan bokdebuten 2010 med Den ny gröna vågen medverkat i antologier och utgav sommaren 2014 även Vad är miljö och 100 andra viktiga frågor.

Exempel på teman och rubriker

Klimatneutral, vad är det? Vad betyder det för oss om Sverige, Norden och EU ska bli klimatneutrala
Maria Wetterstrand pratar om vad som kommer krävas inom politik, näringsliv och samhälle när klimatfrågan och andra stora hållbarhetsfrågor ska tacklas det närmaste decenniet. De globala hållbarhetsmålen tar sikte på 2030. EU ska bli klimatneutralt 2050 och Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdssamhällen. Målen är satta, men vad innebär de egentligen i praktiken? Maria pratar inspirerande om hur företag, organisationer och samhället i stort kan bidra till den omställning som krävs. Hon ger exempel på tekniska framsteg. företag som ligger i framkant och förändrade konsumtionsmönster som driver utvecklingen framåt. Hon lyfter fram hur politiken i EU och i Sverige kan komma att förändras för att nå målen och knuffa företagen i rätt riktning.

Miljö och företagande
Allt fler företag intresserar sig för miljö- och hållbarhetsfrågor. De vill förändra med det är svårt. Vad krävs för att bryta konserveratimsen, både för vår egen och våra medarbetares? Vad har andra företag gjort för att lyckas? Marita Wetterstrand prtar om varför vi behöver förändra, framtidens utmaningar och om hur vi behöver förändra attityd för att våga ta stegen som krävs mot ett mårt hållbart företagande.

Retorik som fungerar i praktiken
För att nå fram med ditt budskap är det vktigt att tala så du blir lyssnad på. Du behöver bryta mot människors förväntningar och krossa deras fördomar dom dig själv, ditt företag, din bransch eller vad det än måvara som ligger i vägen för att de ska ta emot ditt budskap. Det räcker inte att bara tänka ut smarta budskap eller använda en på pappret retoriskt skicklig kommunikation. Marita talar utifrån egna erfarenheter om retorik, på ett sätt som inte följer de gamla vanliga läroböckerna.

Maria Wetterstrand föreläser också om många andra ämnet, utifrån kundernas önskemål.


I samarbete med Promotor Media

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB