Intresseanmälan

Marie Ryd Dr i medicinsk vetenskap & vetenskapsjournalist

Det senaste inom hjärnforskningen för att skapa förutsättningar för förståelse, teamwork och välmående

För medarbetare i moderna organisationer är hjärnan den främsta produktionsenheten. Modern neurovetenskap visar att hjärnan är både formbar och stabil. Förmågor som fokus, stresshantering, emotionell intelligens, empati och medkänsla kan stärkas. Marie Ryd arbetar med att utveckla organisationer inifrån och ut – från individers självledarskap till organisationskultur och ledarskap. Och hon gör det på hjärnans villkor.

I sina föreläsningar hjälper Marie Ryd dig att använda det senaste inom hjärnforskningen för att skapa förutsättningar för förståelse, teamwork och välmående på din arbetsplats eller i din grupp.

Presentation

Hjärnan har länge och i förhållande till annan medicinsk forskning varit relativt outforskad. Tekniska innovationer har dock öppnat för kartläggning av hjärnans olika funktioner. Marie Ryd, med ett förflutet inom vetenskapsjournalistik och medicinsk vetenskap sprider kunskap om de senaste rönen inom kognitiv och social neurovetenskap, kunskap som ökar förståelsen för människan som både en biologisk och social varelse.

Mindfulness är ett annat fält som Marie Ryd fördjupat sig i. Förutom att vara mindfulnessinstruktör brukar hon i sina föreläsningar, workshops och utbildningar lyfta fram vetenskapliga kopplingar mellan hjärna, mindfulness och en välmående arbetsplats. Marie ger dig handfasta redskap till förståelse och förändring. Lär dig mer om dig själv, människan, det senaste inom medicinsk forskning och mindfulness i hennes föreläsningar.

Marie Ryd erbjuder föredrag på olika teman om hur den friska hjärnan fungerar som bäst. Samtliga föredrag kan även ges som 2-3 timmars workshop. Föredragen uppdateras regelbundet i takt med nya framsteg från forskningsfronten.

Bakgrund
Marie Ryd är doktor i medicinsk vetenskap. Hon disputerade inom molekylärbiologi, mikrobiologi och immunologi 1992 och har forskat vid Karolinska Institutet. Vetenskapsjournalistik är något Marie Ryd jobbat med i många år.

Exempel på teman och rubriker

 • Hållbart ledarskap – på hjärnans villkor
 • Ta sikte – om vision, värderingar och viljekraft
 • Bygg framgångsrika team – skapa “Psykologisk trygghet”
 • Hjärnans naturlagar – den sociala hjärnan
 • Hjärnans naturlagar – den uppmärksamma hjärnan
 • Den sociala hjärnan – SCARF-modellen!
 • Om att leda hållbart i närvaro – med riktlinjer från hjärnan
 • Om beslutsfattande – reptilhjärnan styr mer än du tror?
 • Om resiliens, flexibilitet och hjärnan – ”Healthy Mind Platter”
 • Vad är en människa? – Med utgångspunkt i hjärnan
 • Om stress, kropp och förnuft – vad säger hjärnforskningen om hälsosam tillväxt?
 • Stärkt uppmärksamhet – sänkt stressnivå – om varför mindfulness faktiskt fungerar

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg