Intresseanmälan

Marie Ryd Doctor in medcial sciences, föreläsare & senior konsult

Det senaste inom hjärnforskningen för att skapa förutsättningar för förståelse, teamwork och välmående

Marie Ryd är doctor in medical sciences, föreläsare, senior konsult. Hon har en bakgrund som forskare på tarmfloran med en grundutbildning som tandläkare, vetenskapsjournalist och entreprenörer. I över 20 år har hon följt nya forskningsrön om hjärnan och funderat över dess implikationer för arbetslivet. För 10 år sedan grundande hon och var chefredaktör för den forskningstjänsten Holone. Till sin hjälp hade hon ett vetenskapligt råd av aktiva hjärnforskare.

Presentation

Hållbart själv-/ledarskap, lärande organisationer och psykologisk trygghet står idag högst på många organisationernas önskelista. Till synes mycket på en gång. Men det bästa är att allt hänger ihop, säger Marie Ryd.

Hon kan förklara och förmedla forskningsbaserad kunskap om oss människor och vår arbetsmiljö enkelt och med sådan passion att de som lyssnar inspireras till omedelbar förändring. Och de som hört henne håller med. Det går inte att ducka för den nya kunskapen, säger hon med eftertryck, och vilar tryggt i internationellt erkänd forskning.

Bakgrund
Marie Ryd är doktor i medicinsk vetenskap. Hon disputerade inom molekylärbiologi, mikrobiologi och immunologi 1992 och har forskat vid Karolinska Institutet. Vetenskapsjournalistik är något Marie Ryd jobbat med i många år.

Exempel på teman och rubriker

 • Hållbart ledarskap – på hjärnans villkor
 • Ta sikte – om vision, värderingar och viljekraft
 • Bygg framgångsrika team – skapa “Psykologisk trygghet”
 • Hjärnans naturlagar – den sociala hjärnan
 • Hjärnans naturlagar – den uppmärksamma hjärnan
 • Den sociala hjärnan – SCARF-modellen!
 • Om att leda hållbart i närvaro – med riktlinjer från hjärnan
 • Om beslutsfattande – reptilhjärnan styr mer än du tror?
 • Om resiliens, flexibilitet och hjärnan – ”Healthy Mind Platter”
 • Vad är en människa? – Med utgångspunkt i hjärnan
 • Om stress, kropp och förnuft – vad säger hjärnforskningen om hälsosam tillväxt?
 • Stärkt uppmärksamhet – sänkt stressnivå – om varför mindfulness faktiskt fungerar

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision