Fotograf
Peter Knutson

Komikern som är ett smittande energiknippe

Marika Carlsson är en fulländad underhållare med avväpnande stil, energi och en värme som känns.

Hon är en smart, charmig och utmanande komiker med fingertoppskänsla som alltid visar sin hundraprocentiga professionalism i alla sina uppdrag. Vid två tillfällen har hon korats till ”Årets kvinnliga stå upp komiker” på Svenska Standupgalan.

Marika kan bokas som: standupkomiker, konferencier/moderator, programledare, föreläsare.

Presentation

Genom åren har Marika Carlsson medverkat i ett flertal olika TV-program. Hon har lett Melodifestivalen, tävlat i ”Bäst i test” och medverkat i Stjärnorna på slottet. Om du har missat hennes medverkan på TV kanske du har hört henne i radio P1, Vinterprat 2022 eller hennes Sommarprat 2012.

Marika är inte bara komiker, hon är även skådespelerska och har medverkat i olika serier bla Julkalendern i SVT, 2020. Hon har både dansat och sjungit på Diggilooturnen, och skrivit självbiografin ”Såna som du ska inte va här”, som vann ”Årets bok” på QX-galan 2019.

Marika har tre kritikerrosade soloshower bakom sig: ”En negers uppväxt” som hon turnerade med under åren 2010-2015,  ”Jag är Gud” som hade Sverigeturné 2016-2017. Hennes senaste show heter: ”Smalast när man dör vinner”, som hade premiär hösten 2022 och hon avslutar nu turnén på Stadsteatern i dec 2023.

Hösten 2020 startade Marika sin egna standupklubb ”Marika med vänner” på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, där hon bjuder in några av Sveriges bästa komikervänner.

Exempel på teman och rubriker

Friskfaktorernas 10 budord
Att hålla sig frisk och välmående är lika enkelt som det är svårt. Sjukskrivningarna ökar och vi mår sämre och sämre även om vi får det bättre. Alla vet vad vi ska göra för att vara ”hälsosamma” ändå får vi inte ihop det. Varför är det så svårt? Blir vi latare och latare? Blir vi fysiskt större,  bekvämare och mer egocentriska. Eller kan man se på alltihop på ett annat sätt?

I den här föreläsningen får vi följa Marikas kamp för ett friskt och balanserat liv kring kropp och hälsa. Där allting handlar om att hitta sina egna friskfaktorer. Den här föreläsningen kanske hjälper dig att bli lite friskare och du blir garanterat gladare.

Fördomsmedveten
I denna humoristiska föreläsning slussar Marika er igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon tar upp olikheter och skillnader inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet. Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi så kommer hon ge er nya synvinklar och andra perspektiv.

 • Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer och
  olikheter?
 • Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?
 • Hur bemöter man andra och hur vill folk bli bemötta?
 • Hur fördomsfulla är vi?
 • Kan man sluta diskriminera andra?
 • Hur får man en accepterande arbetsmiljö?

Marika adopterades från Etiopien och kom till en religiös familj och blev en fanatisk pingstvän. Livet och kärleken gjorde senare att hon lämnade kyrkans värld. Ålder och erfarenhet har gjort henne självständig, stark, fri och ödmjuk. Marika utlovar en skrattgaranti i denna ärliga, varma och modiga föreläsning som handlar om fördomar, bemötande, respekt och framförallt – att våga vara sig själv!

”Ni slipper tråkiga diagram och listor på min föreläsning, allt jag kräver är er fulla uppmärksamhet” – Marika Carlsson.

Är vi verkligen så öppensinnade som vi tror?

Kroppsspråk, kommunikation och kroppskontroll på 60 minuter
Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker, tänker och känner. Kolla bara på barnen hur de kommunicerar med sina kroppar, sen när vi blir vuxna så är det som om vi glömmer bort att vi har ett kroppsspråk. Vad skickar du ut för signaler? Är du medveten om hur du går, sitter och rör dig? Vi går igenom vad vi säger med våra kroppar, hur vi kan tolka andra och vi kommer ha roligt hela tiden. Dessutom hävdar Marika Carlsson att ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning.

I love Sweden
What is it about those Swedes? This is a perfect lecture for a company about how to work with Swedes in any way. What does it mean to be Swedish? In a funny way Marika Carlsson explains swedish traditions, why people are stiff, difficult to be best friends and why we spend all our time in our homes. Marika will guide you through ”Swedishness”, all from her point of view.

Referenser

Vill tacka för Marikas medverkan på Tylösand torsdag-fredag förra veckan. Konferensen blev riktigt lyckad och Marika var en mycket viktig del i det. Hennes inspel, värme, humor och genuina sätt lyfte dagarna och inspirerade! Jag är supernöjd! 

Jag ber dig vara vänlig att framföra det varmaste och innerligaste TACK till Marika för en helt fantastisk föreställning och med ett innehåll och ett utförande just som vi önskade och hade beställt.

Stort TACK till Marika för en fantastisk timme med mycket skratt men också allvar. Precis vad vi behövde. Mina förhoppningar uppfylldes med råge!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg