Intresseanmälan

Michel Riddez

Fotograf
Jonas Böttiger

Konsten att hålla presentationer

I vår tid kanske det är svårare än någonsin att nå ut till en publik, eftersom vi dagligen blir överösta med idéer och produkter och tjänster i våra mailboxar, i tidningar, i telefonsamtal och på sociala medier. Det är lätt att stänga av och kanske har vi blivit mer skeptiska och svårflirtade än någonsin.

Just därför är det viktigt att fundera på hur vi kan fånga vår publiks uppmärksamhet och behålla den. För att lyckas med detta behöver vi något som de bästa TV serierna innehåller. Något som gör att människor på kafferaster pratar om just dessa serier och inte andra.

Allt som är live är nytt ständigt!
Michel Riddez

Presentation

Michel Riddez har 25 års erfarenhet som skådespelare på landets olika scener och på Film och TV. Aktuell 2013 senast i ”Alla Råns Moder” Johan Falk. Han har många års erfarenhet av att undervisa skådespelare och varit huvudlärare på en egen privat skådespelarutbildning.

Michels kurser och föredrag vänder sig till alla som arbetar med kommunikation och kanske framträder internt eller externt i sina professionella sammanhang. Ofta har man inte kunskapen att se hur långt man kan utveckla en riktigt bra presentation, oavsett om det är i ett lärande syfte, eller om det är berättelser som ska formulera visioner, erbjudanden eller vem man är och vad man står för.

Michel lär ut hur man håller, underhållande, belysande och inspirerande presentationer och föredrag som känslomässigt berör. Detta oavsett om de handlar om att förmedla visioner, nya insikter, idéer eller kunskap, skapa engagemang, förtroende, eller förmedla värderingar och vem man är och vad man står för som ledare.

Exempel på uppdragsgivare
Elevate-Avega Group, First Reserve, Curious Mind, Örebro Kommun, Nordea Bank, Creuna, Fackförbundet Handels, Lärarfortbildning AB, Academedia Eductus, Vinnova, Stiftelsen Fjellstedska Skolan, Fackförbundet Kommunal, Sveriges Kommuner och Landsting, Pysslingens Skolor och Förskolor, Rikspolisstyrelsen, Europoint Networking AB, Uppsala Science Park, Systembolaget, Westander, Karlstad Kommun, INDEA

Exempel på teman och rubriker

Måla med svart eller vitt men aldrig med grått
Föreläsningen vänder sig till dig som i olika sammanhang vill dela med dig av dina kunskaper och idéer på ett minnesvärt sätt. Den vänder sig till föredragshållare som vill göra önskat avtryck med sina presentationer i såväl affärsvärlden som i andra sammanhang och ställer frågan:

Vad kan vi från vår egen professionella scen och inför vår egen ”publik” lära oss av skådespelarteknik, film och teaterkonsten? Vad är det som gör att vi fastnar för vissa filmer, TV-program och berättare, och vad är det som gör att vi går förbi, zappar till någon annan kanal, slutar lyssna eller titta, på andra

Föreläsningen kan anpassas i längd från 45 minuter till 1.5 timme. Passar som frukostföreläsning eller till företagsevent.

Scenskräck
Hur går du från att känna skräck, ångest, panik, obehag, oro, olust och obekvämhet inför att tala inför andra människor till att ägna dig åt någonting utöver dessa känslor och förnimmelser? Det vill säga ditt uppdrag.

Hur går vi från vantrivsel med situationen till trivsel? Hur går vi från självupptagenhet till närvaro?

Denna föreläsning handlar inte om att bli av med nervositet utan hur man förhåller sig till den på ett roligt sätt.

 • Den handlar också om att ha kontroll över det faktum att du inte har kontroll.
 • Den handlar inte bara om modet att vara i det okända, som det innebär med levande möten inför en grupp människor, utan också om lusten av att vara i det.
 • Den handlar om styrkan i sårbarhet. Om att vara tillsammans med dig själv samtidigt som du är med andra. För att verkligen vara där, helt och fullt dig själv tillsammans med dem som kommit för att lyssna på dig.

There is a dark side to everything.
– Prince

Konsten att hålla presentationer för chefer
(Samma innehåll som ”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått” men vänder sig speciellt till chefer och ledar med tillägg av nedan punkter)

 • Identitet
 • ”Rollen som ledare”
 • Två olika typer av motiv
 • Beslut och dilemman/ Värderingar

Referenser

”Finns ingen bättre inspiratör och tränare i berättelsens konst”

”Good presentation and involvement from Michel Riddez.”

”Michel Riddez: Excellent. Would have liked even more! ”

” Great to see the profound effect he had on people.”

”Michel Riddez is a star!”

”Michel: perfect blend between presentation and exercises – very good and useful feedback from you”

”Michel had a different way of guiding us through the subject and I found it interesting. I will definitely use his technique in the future.”

”Michel showed his strenght in couching and engouraging us to have the best out of each of us. Also story telling part was very interesting and challenging rehearsel.”

”Bland det bästa jag har sett!”

”The training was different than what expected and that’s why excellent! Contrast practicing was very good.”

”The fact that we used our strategic assignment as a base doing the storytelling presentation was a way of giving the practise more meaning.”

”Michel Riddez är ett proffs som tar ett helhetsgrepp kring att presentera både sig själv och de budskap jag vill framföra. Hans förankring kring det sceniska och strukturer är mycket givande. . Kan varmt rekommendera honom.”

”Storytelling was extremely good and useful. Very nice to see the enthusiasm in the room, too.”

”Omvälvande och inspirerande”

”Michel har en förmåga att få deltagarna att utsätta sig utan att skämmas. Han är engagerad och hängiven. Hans feedback är skarp och ärlig, alltid med värme.”

”Jag bad alla att blunda o betygsätta dig genom att sätta upp fingrarna i luften. Alla utom en visade 5 fingrar (en 4 fingrar), vilket gav dig betyg 4,9!”

”Lite intressant var att ju mer senior personalen var, desto (ännu) mer nöjda var de anställda. Rimligtvis har det att göra med att de oftare utsätts för den typen av sammanhang vi diskuterade.”

”Jag ville bara höra av mig och tacka för kursen senast. För mig var det grymt att få lite nya perspektiv på det här med att stå framför folk. En detalj jag plockade med mig var att ta sig själv och det man ska berätta på allvar istället för att köra med brasklappar eller skoja till det. Väldigt lätt hänt har jag märkt. Jag tror faktiskt också att jag kommer försöka förbereda mig lite mindre och omfamna att det är ”live” och inte går att ha koll på situationen i minsta detalj.”

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards