Intresseanmälan

Mustafa Can Författare & journalist

Fotograf
Anna Damnert

Prisbelönt journalist och förläsare om utanförskap, identitet & språkets makt

Mustafas Can har i hela sitt liv brunnit och engagerat sig i olika samhällsfrågor, såväl stora som små. Han föreläser bland annat utanförskap, mångfald, kultur, språk, makt, invandring, svenskhet, identitet. Mustafa kan vara kontroversiell, men är samtidigt en mycket eftertraktad och uppskattad föreläsare.

Mustafa går även att anlita som moderator. I sin roll som moderator är han påläst, driven och lyhörd.

Presentation

Som föreläsare är Mustafa inspirerande, tankeväckande och insiktsfull. Med en unik berättargåva och med nya perspektiv gör Mustafa aldrig sina åhörare besvikna. Han för alltid en dialog med uppdragsgivaren om syftet med konferensen eller seminariet.

Han har som journalist främst skrivit för Dagens Nyheter men numera även för SvD. Han har haft världen som sitt arbetsfält, bland annat bevakade han det senaste kriget i Irak. Han senaste bok ”Tätt intill dagarna” blev en både kritik- och försäljningssuccé.

Mustafa Can har varit Sommarpratare tre gånger (2003, 2005 och 2014) och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan, Etermedias Ikarospris för sitt Sommar 2003, och Sveriges Essäfondspris. Mor, jag älskar dig, så avslutade Mustafa sitt Sommarprogram 2003 och telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin.

Exempel på teman och rubriker

 • Mångfald
 • Välkommen till det främmande landet
 • Att åldras i ett främmande land
 • Kulturkrockar
 • Svenskhet – Vem är svensk
 • Språk och Makt

Tätt intill livet
I sin mycket uppskattade föreläsning ”Tätt intill livet” talar Mustafa Can om längtan, kärlek, drömmar, död, sorg, skam, livskraft och om att resa sig ur nederlaget.

Referenser

Oerhört inspirerande och fängslande tog Mustafa med oss på en personlig resa i mötet med det nya landet. Vi fick följa med i hans tankar om det nya landet. Vi fick ett helt nytt perspektiv på hur det kan vara att komma som ny till Sverige. Extremt tankeväckande. Allt berättat på ett vackert och fängslande sätt. Mustafa är en mästare på att använda sig av det svenska språket på ett sätt som fick oss att känna att vårt språk är vackert. Föreläsningen var både gripande och rolig. Vi både skrattade och grät! Rekommenderas varmt!
Arbetsförmedlingen Stockholm Gotland

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium