Hur lyckas integration

Mustafa Panshiri är prisbelönad eldsjäl och samhällsdebattör som föreläser om integration, invandring och inkludering för ett bättre samhälle.

Mustafa har jobbat som polis i Linköping som en av få poliser i Sverige med Afghanskt ursprung. Mustafa har förstått vikten av att lära ut vilka grundläggande rättigheter och skyldigheter såsom demokrati och jämlikhet för med sig för människor som kommer till Sverige. Med värme, engagemang och seriositet tar en Mustafa Panshiri föreläsning upp och förklarar vad det innebär att leva i ett demokratiskt och sekulärt samhälle.

Presentation

Anledningen till att Mustafa vill prata om demokrati är att han själv en gång i tiden inte visste vad det var. När han som 11-åring kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar och syskon från ett talibanstyrt Afghanistan fanns ordet demokrati inte hans ordbok. Idag, många år senare har han hunnit besöka mer än 200 kommuner och träffat tusentals ensamkommande ungdomar och nyanlända.

Mustafa Panshiri föreläser och utbildar om integration och inkludering. Han har besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige. Men hans budskap är minst lika viktigt för etniska Svenskar. Hans föreläsningar är tänkeväckande, lärorika och ger nya perspektiv. Han är en mycket uppskattad och efterfrågad föreläsare både inom offentlig verksamhet och inom näringslivet i Sverige.

Mustafa har fått priset ”Årets folkbildare” av Studieförbundet Vuxenskolan.

”Mustafa Panshiri skyggar inte för svåra frågor och han lyfter de integrationsutmaningar som Sverige står inför. I samma andetag tar han själv tag i saken och genom folkbildning om demokrati bidrar han till att möjliggöra ett inkluderande och öppet Sverige” Motivering till Årets folkbildare

Exempel på teman och rubriker

Hur lyckas vi med integrationen?
Mustafa Panshiri fd polis med afghanskt ursprung som besökt över tvåhundra kommuner och informerat tusentals ensamkommande och nyanlända om vad det innebär att leva i ett sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige. Hur lyckas vi egentligen med integration och inkludering? Vad är demokrati, och vad innebär det? Hur är det att komma och leva i ett sekulärt samhälle som Sverige? Dessa frågor och fler tar Mustafa Panshiri upp på ett inspirerande och lärorikt sätt.

Andra teman och rubriker

 • Hur blir man en del av ett samhälle?
 • Klan och identitet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards