Intresseanmälan

Olov Alderholm Specialist på cyber & informationssäkerhet

Specialist inom cyber och informationssäkerhet

Med den senaste tidens allt mer uppmärksammade fall av informationsläckage, hackerattacker och ID-stölder ökar behovet av kunskap om hur vi kan skydda oss från digitala övergrepp.

Olov Alderholm tar dig och din verksamhet med på en hisnande resa ut på ”darknet”, berättar om cyberkrigföring, hur Phishingattacker går till och hur man använder cyberteknik för att utföra industrispionage.

Presentation

Vi lever i en tid med nya sätt att utföra handel och att kommunicera. Det finns i stort sett ingen bransch eller del av vårt samhälle som idag inte är beroende av den digitala tekniken. Allt ifrån sjukhus, skolor och flygplatser till bilar, dammsugare och gräsklippare. Vi står i ett nytt globalt, digitalt samhälle. Men vi står också inför en ny tid, med nya, tidigare okända hot som riskerar att slå mot hela vårt samhälle och mot våra viktigaste funktioner.

Olov Alderholm har jobbat i mer än 25 år med IT-teknik och IT-säkerhet. Han har erfarenhet från både svenska och utländska företag och organisationer och han har arbetat inom både privat och offentlig sektor. Hans uppgift har varit att hjälpa organisationerna med att säkra upp sina IT miljöer för att möta dagens krav på att skydda sina digitala tillgångar. Under senare år har han varit med om både hackerattacker och cyberkrigföring på internationella nivåer samt IT-spionage mot stora företag och organisationer. I sitt daglig arbete, hjälper Olov Alderholm företag och organisationer att förstå hur dom är digitalt sårbara och hur de skall tänka annorlunda för att kunna möta dessa nya hot. Han arbetar även, på uppdrag, som säkerhetschef på ett antal större företag.

Olov Alderholm håller föreläsningar och utbildningar inom säkerhetsområdet, som inriktar sig till både användare och tekniker. I sina föreläsningar visar han bl a hur Phishingattacker går till, hur man stjäl ett digitalt ID och varför, vad som händer när man får in skadlig kod på sin dator och hur ”hackare” tar sig in i ditt nätverk. I sina föreläsningar berättar han om vad som driver denna utvecklingen och de bakomliggande krafterna.

Olov skräddarsyr alltid sina föreläsningar.

Olov Alderholm är certifierad CISSP, CEH (Certified Ethical Hacker), CNDA (Certified Network defense Architect), Certified Digital Forensic Investigator samt CEI (Certified Hacker Instructor).

Exempel på teman och rubriker

 • Hur ser den digitala ”osäkerheten” ut idag – En resa ut i cyberkrigföring, IT spionage, digital brottslighet, hackerattacker och bitcoin. En karta ritas upp över vilka företag och organisationer som befinner sig i högriskzon för att bli utsatta för digitala angrepp och varför
 • Verkliga demos och exempel på hur cyberattacker går till
 • En inblick i varför utvecklingen ser ut som den gör, och hur går den att förändra
 • Digitala osäkerheten
 • En resa ut i cyberkrigföring
 • IT-spionage
 • Digital brottslighet
 • Hackerattacker
 • ID-stölder
 • Bitcoin
 • Phishingattacker

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg