Fotograf
Robert Eldrim

Har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir

Özz Nûjen använder humorns hjälp till att inspirera, tänka om och tänka till. Och få komiker har ett lika imponerande CV som Özz.

Özz är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland.Under våren 2018 ser ni Özz Nûjen som ”Carlsson” i Strindbergs folkkomedi ”Hemsöborna” på Göteborgs Stadsteater.

Özz kan bokas som standupkomiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare.

Presentation

Özz Nûjens första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT året efter blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, “Lika olika” och ”Zero Impact” på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1″.

Özz Nûjen är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och var även 2014 en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson.

Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater, Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo” och ”Rikard III” på Riksteatern

Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.

Exempel på teman och rubriker

Mångfald eller enfald
Özz Nûjen använder humorns hjälp till att inspirera, tänka om och tänka till. När Özz pratar om mångfaldsarbete i arbetslivet handlar det inte i första hand om etnisk mångfald utan om verklig mångfald. Det är en stor skillnad. Verklig mångfald handlar om att inkludera HBT-människor, rörelsehindrade, äldre, överviktiga, smala, invandrare, kvinnor… m.m. och till slut blev dessa en majoritet… fastän dessa frågor ofta kallas för minoritetsfrågor.

Men det handlar om mångfald i inställning, tanke och skapande. Att lära sig att utnyttja att vi är och tänker olika, och att samspelet mellan olikheter kan skapa framgång för företaget, organisationen eller myndigheten.

Klimatföreläsning
Özz Nûjen har i sin nya föreläsning samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt. Detta har han kokat ihop till en väldigt underhållande och lärorik föreläsning om det som vi alla oroar oss för, men gör väldigt lite för – nämligen klimathotet och dess konsekvenser.

Vad säger man till och hur bemöter man en klimatskeptiker? Vad kan du göra? Kan du ens göra något?
Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite lite varmare? Vart är vi på väg? Vet någon ens det?

Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen? Varför brinner det i skogarna? Varför brinner det i knutarna för klimatfrågan?

Det och mycket mer kommer du och ni att få veta samtidigt som ni får er ett gott skratt och får kraft och energi att bli klimatsmarta.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards