Intresseanmälan

Pär Ström IT-visionär, författare & debattör

Den digitala revolutionen har bara börjat

Pär Ström talar om informationsteknologins spjutspets, om hur den håller på att förändra människors vardagsliv, samhälle och affärsförutsättningarna för företag.

Den digitala revolutionen har bara börjat. IT-utvecklingen kommer att fortsätta medföra genomgripande förändringar för människor, företag och samhälle. På gott och ont. Pärs Ströms IT-föreläsningar tar upp den digitala revolutionens samhällsomvandling ur ett jordnära och icke-tekniskt perspektiv.

Presentation

Pär Ström varvar konkreta exempel ur verkligheten med rapporter från forskningens spjutspets och tankar om vad det leder till i förlängningen. Detta gör framställningen spännande men samtidigt trovärdig. Det är svårt att ha tråkigt på Pärs dragningar.

Kännetecknande för Pärs IT-föreläsningar är att fokus ligger på vad man kan göra med tekniken, inte på tekniken i sig. Han bygger nästan hela föredragen på foton och andra bilder, oftast i form av exempel ur verkligheten. I många fall finns också multimediala inslag, i form av video, intervjuer, musik och annat ljud.

Eftersom IT-föreläsningarna är så praktiskt inriktade och innehåller så många spektakulära exempel fungerar de som rena inspirationsföredrag, som passar för alla målgrupper. Pär anpassar allt sina föreläsningar efter önskemål och målgrupp.

Pär Ström har hållit hundratals föredrag inför alltifrån små till mycket stora auditorier inom många branscher. Förutom i Sverige har han haft talaruppdrag i alla de nordiska länderna, Estland, Tyskland, Irland, Storbritannien, Spanien, Österrike, Tjeckien och Mexico. Han har också föreläst ihop med Bill Gates och Steve Ballmer.

Pär Ström är civilingenjör (KTH teknisk fysik), IT-visionär, författare, debattör och föreläsare. Han har skrivit ett flertal böcker, varav de flesta handlar om IT. Senast utgiven är “SOCIALA MEDIER, gratis marknadsföring och opinionsbildning”. Boken ”Övervakad” är omarbetad och utgiven på tyska i Tyskland, Österrike och Schweiz i tre upplagor. Han har även gett ut ett antal skrifter kring temat ”Storebror-ser-dig”

Tidigare har Pär bland annat suttit i företagsledningen för Förenade Landsortstidningar (FLT) med särskilt ansvar för affärsutveckling inom området digitala medier, och varit chef för avdelningen Elektroniska medier på Institutet för medieteknik (IMT). Han har även drivit eget företag med inriktning på marknadsföring, multimedia och dataspelsproduktion. Bland annat utvecklade Pärs företag Sveriges första reklamdataspel.

Exempel på teman och rubriker

 • Vår digitala framtid
 • Morgondagens kommunikation
 • De nya coola gränssnitten
 • Kroppsnära datorer
 • Internet of things
 • Virtuell verklighet/Virtual Reality (VR)
 • Förstärkt verklighet/Augmented Reality (AR)
 • Robotar – snart på en plats nära dig
 • 3D-skrivare – things on demand

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun